Top 2000 bekend gemaakt

Gijs Staverman heeft maandag 23 december bij Frits Spits op Radio 2 de gehele Top 2000 van 2013 bekendgemaakt. Daarin staan een aantal opmerkelijke wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

De top 6 blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. In de top 10 staat geen enkele vrouw meer. Nieuwe binnenkomers: The River van Bruce Springsteen op plaats 7, Comfortably Numb van Pink Floyd op 8 en Nothing Else Matters van Metallica op nummer 9. Someone Like You van Adele is uit de top 10 gezakt naar plaats 25.

Maar liefst 365 liedjes uit de lijst komen uit Nederland. De hoogste genoteerde is ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, gevolgd door Guus Meeuwis met ‘Brabant’ op nummer 27. BLØF is nationaal aanvoerder met zestien nummers. De Zeeuwse band staat daarmee boven De Dijk, die met 15 nummers genoteerd zijn. Anouk, Boudewijn de Groot, Golden Earring, Ilse DeLange en Marco Borsato hebben dit jaar ieder 13 noteringen in de Top 2000.

De hoogste nieuwe binnenkomer is ‘Oceaan’ van Racoon, dat nummer komt binnen op nummer 33. De tweede hoogste nieuwe binnenkomer is Daft Punk met Get Lucky op plaats 357 in de Top 2000. Anouk met Birds is de derde hoogste nieuwe binnenkomer op nummer 398.

Tijdens de Top 2000 Stemweek zijn dit keer ruim een record aantal stemmen uitgebracht: 3,3 miljoen stemmen. Ook was de lijst nog nooit zo populair onder vrouwen en jongeren. De uitzending van de Top 2000 begint op Eerste Kerstdag en gaat non-stop door tot en met oudejaarsavond. Alles is te volgen op Radio 2, de website van Radio 2, Nederland 3 en Cultura24.

Lees ook:‘Home’ van Dotan hoogste nieuwe binnenkomer Top 2000
Lees ook:Top 1000 allertijden morgen van start op Radio Veronica
Lees ook:Radio 2 Top 2000 editie 2011 bekend
Lees ook:Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008
Lees ook:Top 2000 2014 is bekend

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Top 2000 bekend gemaakt

 1. Carlo Jansen

  Uw omroep heeft de evergreen top 1000 van 4 tot 8 november uitgezonden en deze vond ik gezien de vele nostalgische muziek van een dusdanig goed en mooi gehalte dat ik die vaker zou willen horen op momenten dat ik dat wil omdat bij het horen daarvan vele herinneringen en momenten uit vergane tijden boven komen.
  Ik vraag u daarom of er van al deze 1000 platen cd ,s te koop zijn en zo ja waar ?Graag hierop een antwoord!Hartelijke groeten en alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 2. Sven

  Het blijft een oninteressante lijst voor mij.Veel muziek die mij niet kan bekoren. Ik ben nogal commercieel aangelegd denk ik. Doe mij maar de Radio 10 Top 4000 of de Top 500 van het Foute Uur van Q-Music.
  Beiden worden deze dagen uitgezonden!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>