VARA stimuleerde Giel om nieuwe tv-show te maken

Giel BeelenIn het Veronica Magazine van deze week (nr. 26) doet radiomaker Giel Beelen een oproep aan iedereen om volgende week naar zijn nieuwe televisieprogramma 'Factor Giel' te kijken. Dat was bij zijn vorige tv-show in 2007 namelijk niet helemaal het geval. De motivatie voor Giel om na zijn enigszins tegenvallend tv-debuut tóch een nieuw programma te ontwikkelen, komt niet direct van de dj zelf. De Vara stimuleerde hem.

Het Veronica Magazine interviewde in aanloop naar de eerste uitzending van 'Factor Giel' een aantal vrienden en vijanden van de radio-dj én hij komt zelf ook nog aan het woord.

Eén van de ondervraagden is Kathleen Warners, hoofd amusement bij de Vara. Zij geeft aan dat het televisieprogramma 'Giel!' "om uiteen-lopende redenen niet het succes geworden is dat we ervan verwacht hadden". Het programma zou op meerdere gedachten hinken, maar omdat de experimenten die Giel deed wel sterk waren, stimuleerde de Vara de discjockey om dat uit te bouwen.

Beelen geeft de aansporing vanuit zijn werkgever ook toe. Zelf was hij "wel een beetje klaar met tv maken". Het ontbreken van inspiratie en motivatie kwam destijds ook door het ziekbed van Giels vader ten tijde van de opnames voor het tv-programma.

Vanaf woensdag 2 juli 2008 is Giel Beelen terug op tv en volgens eigen zeggen is 'Factor Giel' "heel bijzondere televisie". In de allereerste aflevering gaat Giel de ring in om zelf te ondervinden of profboksen echt zo gevaarlijk is als altijd wordt beweerd. 'Factor Giel' wordt vanaf woensdag wekelijks uitgezonden op Nederland 3, om 21:55 uur.

Zie ook:
- Giel Beelen terug met nieuwe tv-show: Factor Giel
- Giel Beelen wil "gewoon de stoere motherfucker zijn"

Lees ook:TV-kijktip woensdagavond: Factor Giel
Lees ook:Giel scoort 260.000 kijkers met ‘Factor Giel’
Lees ook:Lezers Radioactive: Giel Beelen liever alleen op de radio
Lees ook:Giel Beelen terug met nieuwe tv-show
Lees ook:Giel Beelen voelt kandidaten X Factor aan de tand

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “VARA stimuleerde Giel om nieuwe tv-show te maken

  1. Theo

    Nee, ik zal niet kijken, Giel Beelen is zooooo 1980

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Van 1977 om precies te zijn ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>