Radioactive headlines week 42

Terwijl de Consumentenbond duizenden klachten ontvangen heeft over Microsoft’s besturingssysteem Vista, heeft de Sky Radio Group een widget ontwikkeld die wel werkt met Vista. Met die widget (programmaatje) kun je via het bureaublad van je computer luisteren naar Sky Radio of Radio Veronica. De rest van week 42 stond voor een groot gedeelte in het teken van Radio 538 met de codewoorden WeekendRick en Ruud de Wild.

Vorig weekend werd bekend dat WeekendRick 28 oktober 2007 voor het laatst te horen zal zijn op Radio 538. Ruud de Wild was eind augustus voor het laatst te horen op 538, want dinsdag maakte RTL Boulevard bekend dat het De Wild definitief niet meer terugkomt op Radio 538.

Verder startte Wild FM een actie waarbij mensen een retro scooter kunnen winnen. De actie is opvallend omdat luisteraars niet hoeven te bellen, sms’en of slagzinnen moeten afmaken. Het enige dat je moet doen om mee te dingen is het lid zijn van de Wild FM Hyves.

Dinsdag werd tevens bekend dat vier lokale omroepen gaan experimenteren met FMeXtra. Zenders als Radio 538, Sky Radio en Q-music maken al gebruik van de zogenaamde restcapaciteit op de FM-frequenties om digitaal een extra signaal mee te zenden.

Donderdag bracht onderzoeksbureau Intomart Gfk de meest recente luistercijfers. Opvallend waren onder meer de grote sprongen in marktaandeel die 3FM (van 7,0 naar 7,5%), Arrow Classic Rock (van 2,2 naar 2,7%) en Q-music (van 6,4 naar 6,9%) maakten.

Tot slot voor de headlines van week 42: Vandaag viert Ferry Maat het 35-jarig bestaan van zijn Soulshow. Dat doet de Veronica-DJ met een radiomarathon waarin hij de Soulshow Top100 uitzendt. Van 13:00 tot 21:00 presenteert Maat de door de luisteraars samengestelde lijst. Ik kan je (nog) geen overzicht geven van de nummers in de lijst, want die worden niet van tevoren bekend gemaakt.

Meer radionieuws:
- Week 41 [geruchten overstap Giel Beelen; Helemaal kaal bokaal; nieuw contract Top40]
- Week 40 [Sky Radio 19 jaar; commercieel Radio 2; nominaties Gouden RadioRing]

Lees ook:Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
Lees ook:Ferry Maat viert Soulshow-feest bij Radio Veronica
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten
Lees ook:Jij bepaalt de 100 beste Soulshow-classics
Lees ook:Ferry Maat moet stoppen met de Soulshow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>