Hoorbaar muziek op de winkelvloer is kassa

De gemeente Amsterdam stelde eind mei van dit jaar voor om een radioverbod in te stellen op bouwplaatsen. De maatregel had niets te maken met muziekrechten, maar met geluidsoverlast voor omwonenden. In Engeland heeft reparatiecentrum Kwik-Fit ook een radioverbod, voor haar werknemers.

De Britse rechtenorganisatie Performing Rights Society heeft Kwik-Fit echter voor de rechter gedaagt omdat het bij controles heeft geconstateerd dat er duidelijk muziek te horen is in de vestigingen van Kwik-Fit. Die muziek was niet alleen hoorbaar voor de werknemers, maar ook voor de klanten. En ja voor die paar minuten dat klanten muziek in het openbaar horen, daar moet voor betaald worden.

Kwik-Fit heeft een 10-jaars beleid en daarin wordt het gebruik van persoonlijke radio's in de werkplaats verboden. Toch heeft de PRS ruim 250 momenten vastgelegd waarop er duidelijk muziek te horen was bij de vestigingen van Kwik-Fit. Doordat het garagebedrijf nooit rechten heeft afgedragen, maakt het volgens PRS inbreuk om het copyright van de artiesten. Kwik-Fit moet nu 200.000 pond schadevergoeding betalen.

Lees ook:BBC snijdt flink in salarissen radio-dj’s
Lees ook:“Q-music is nu succesvol door lange termijnvisie”
Lees ook:Quota voor Nederlandstalige muziek op Vlaamse radio
Lees ook:Muziekindustrie mag XM Satellite Radio aanklagen
Lees ook:‘Top 2000 In Concert’ ook via Radio 2 te volgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>