Habbo Hotel organiseert Elfstedentocht

De dikke lagen ijs op de Nederlandse wateren zijn de afgelopen dagen door de dooi een flink stuk geslonken. Ik zou het nu niet in mijn hoofd halen om het ijs op haar sterkte te testen, maar in de virtuele wereld kan natuurlijk alles. Zo organiseert Habbo Hotel vrijdag een digitale Elfstedentocht. In het online spel dat met name onder jongeren erg geliefd is (gemiddelde leeftijd is 14,5 jaar), wordt op 16 januari om 16:00 uur de Elfstedentocht verreden door 200 spiegelgladde kamers in het Habbo Hotel. Wat heeft dit nu met radio te maken? Net als bij de échte tocht der tochten wordt er verslag gedaan via de radio.

Maar je begrijpt het al, Habbo Hotel (Wikipedia) speelt zich helemaal online af en dus zal het commentaar bij de virtuele Elfstedentocht te volgen zijn via de internet radiozender van Habbo. Via Habbo Radio spelen actieve Habbo’s voor radio-dj’s en voorzien zij de luisteraars van live commentaar. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij de einduitslag, want naast een gesigneerde gouden Habbo Troffee is er voor de winnaar een ‘geldprijs’ in de vorm van 50 Habbo Credits (het betaalmiddel in die online community). Om voor die prijs in aanmerking te komen, gaat het erom dat de Habbo’s zo snel mogelijk alle online stempelposten bereiken en de elf stempelwoorden opsturen.

De virtuele tocht der tochten lijkt enorm veel op de Elfstedentocht waar je wél de kou voor moet trotseren, want alle deelnemers krijgen een digitaal kruisje: een permanente medaille Badge. Zin om de schaatsen aan te trekken of Habbo Radio te beluisteren? De internetradiozender is elke dag van 16:00 tot 21:00 uur te beluisteren. Alle DJ’s zijn échte Habbo’s, dus naast het luisteren van muziek kun je ook nog eens op de hoogte blijven van de laatste ins en outs uit Habbo Hotel. Om te luisteren moet je wel even een Habbo creëren in het Habbo Hotel.

Lees ook:Habbo Hotel kan rekenen op bezoekje Coen en Sander
Lees ook:Q-music dit weekend live vanuit de Oostenrijkse sneeuw
Lees ook:Sky Radio Summerhits weer on-air
Lees ook:Sven Kramer en het commentaar van Erben Wennemars
Lees ook:Q-music-dj’s runnen Q-hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>