Zonder eten naar bed

Na een lange avond bij het Feest voor de Journalistiek en een bijzonder korte nacht, duik ik nu weer mijn bed in. Maar niet voordat ik nog even wat gegeten heb. Gewoon omdat het kan en omdat ik best trek heb. Vroeger, vroeger was dat wel anders, toen gingen mensen soms zonder eten naar bed. Tegenwoordig gebruiken sommige ouders het nog als waarschuwing voor kinderen die niet willen luisteren: ‘pas op hoor, anders ga je zonder eten naar bed!’. Het is ook de titel van een nieuw programma op Radio Rijnmond, dat heel toepasselijk gaat over opvoeden.


Alcohol, zakgeld, kleding, msn; allemaal onderwerpen die aan de orde komen in ‘Zonder eten naar bed!’, een programma over de kunst van het opvoeden. Vast onderdeel is de rubriek ‘Zo ben ik groot geworden’ waarin bekende inwoners van de regio Rijnmond vertellen over hun opvoeding. Ook opvoeddeskundige Elsie Sloot zal wekelijks aanwezig zijn om vragen van luisteraars te beantwoorden.

De eerste aflevering gaat over seksuele voorlichting. Het thema wordt uitgelicht met moeders uit verschillende culturen, docenten van verschillende scholen en een deskundige van de GGD. Weerman Ed Aldus vertelt over zijn jeugd in de rubriek ‘Zo ben ik groot geworden’. De presentatie is in handen van Martine Boerkamp.

‘Zonder eten naar bed!’ gaat 13 mei 2009 van start en is elke woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur en elke zondag tussen 20:00 en 21:00 uur (herhaling) te horen op Radio Rijnmond. Alle uitzendingen zijn tevens terug te beluisteren op de website van de regionale omroep.

Lees ook:Nieuwe ochtendshow [email protected] maandag van start
Lees ook:Nieuwskennis getest in de Verhip-Quiz
Lees ook:Radio Rijnmond start met een nieuwe dagprogrammering
Lees ook:25 Jaar RTV Rijnmond
Lees ook:Kerst met ze vieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>