Kerst met ze vieren

Radio Rijnmond viert dit jaar een bijzonder kerstfeest. De regionale omroep maakt op tweede kerstdag onder de titel ‘Kerst met ze vieren’ een programma met lokale omroepen. Met Radio Hoeksche Waard, ExxactFM (Barendrecht) en Radio Stanvaste (Rotterdam) klinkt op 26 december tussen 09:00 en 18:00 uur een bijzonder geluid onder de kerstboom.

Het programma bevat alle ingrediënten voor een gevarieerd kerstfeest. Uit alle hoeken en gaten in de regio komen reportages en live-sfeerverslagen over wat mensen met Kerstmis doen of niet doen. Hoe brengen ze de dagen door: in gezelschap of alleen?

Kerstmis is het feest van het licht en daarom wordt in de rubriek ‘de kerstster’ aandacht besteed aan bijzondere mensen, die zelden voor het voetlicht treden.

Presentatie

De presentatie, ook bijzonder, is in gezamenlijke handen. Presentatoren en verslaggevers van de lokale omroepen en Radio Rijnmond geven het programma vorm. De negen uur durende show komt vanuit de diverse studio’s. ’s Ochtends om 09:00 uur is de aftrap bij Radio Hoeksche Waard in Puttershoek, waarna om 12:00 uur het stokje wordt doorgegeven aan de collega’s van ExxactFM in Barendrecht. De finish (vanaf 15:00 uur) is bij Radio Rijnmond in het Lloydkwartier in Rotterdam.

Banden verstevigen

RTV Rijnmond heeft het initiatief genomen voor deze samenwerking. Matthijs Nieuwenhuis, adjunct-hoofdredacteur van RTV Rijnmond, spreekt van een boeiend project: “We willen met onze programma’s meer de regio in. En wie weten er nu beter wat er in de regio speelt dan de lokale omroepen? Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast aan beide kanten wordt gewerkt om negen mooie uren te maken. Met dit programma wil RTV Rijnmond benadrukken dat het de banden en de samenwerking met de omroepen verder wil verstevigen.”

‘Kerst met ze vieren’ is op 26 december 2009 van 09:00 tot 18:00 uur te horen bij Radio Rijnmond, Radio Hoeksche Waard, ExxactFM en Radio Stanvaste.

Lees ook:Samenwerking tussen Radio Rijnmond en Capelle
Lees ook:Nieuwe ochtendshow [email protected] maandag van start
Lees ook:Radio Rijnmond start met een nieuwe dagprogrammering
Lees ook:Burgemeester Rotterdam neemt afscheid van Radio Rijnmond
Lees ook:Oranje Top 30 nu ook op veel lokale omroepen te horen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>