Hoe de afdaalchinees bewoners Ameland redde (filmpje)

Tientallen bewoners van Ameland verzamelden zich vrijdagochtend op het strand vlak bij het plaatsje Nes. Daar vond namelijk de eerste voedseldropping in Nederland plaats sinds de watersnoodramp in 1953. De aanvoer van voedselwaren via de lucht was het initiatief van Radio Veronica-dj Rick van Velthuysen, maar niet omdat de eilandbewoners niet te eten hebben. Nee, het probleem is dat Ameland geen Chinees heeft. Aan dat gebrek kwam vrijdag een einde toen de afdaalchinees (leuke woord-speling;) aan een parachute op het strand van Ameland landde.


Wat begon als een grap liep uit op een echte voedseldropping, een militaire operatie die door het leven ging onder de naam ‘Operation Golden Dragon’. Deze sympathieke actie om de eilandbewoners en de vele toeristen niet langer te onthouden van Chinees eten, was vrijdag bij ‘MoggûhRick‘ op Radio Veronica te volgen. Aangezien radio televisie is zonder beeld, moesten de luisteraars af gaan op de omschrijvingen van Rick van Velthuysen en vliegende reporter Erik-Jan Rosendahl. 

Gelukkig is alles ook gefilmd. En hoe?! De hele Operatie Golden Dragon is op video vast gelegd, van het opstijgen van het vaste land, tot aan de landing van de parachutist op het strand van Ameland. Zie voor de mooie beelden onderstaande video:

Het nummer onder het filmpje is ‘Hungry Like The Wolf’ van Duran Duran. Complimenten trouwens ook voor de montage van de video! De beelden van de parachutist die bij de landing beide voeten op het strand zet, zijn te zien terwijl Duran Duran zingt “I’m in touch with the ground”. 

Zie ook:
- Eerste voedseldropping sinds 1953 vrijdag boven Ameland

Lees ook:Eerste voedseldropping sinds 1953 vrijdag boven Ameland
Lees ook:Al één jaar geen MiddenInDeNachtRick meer (filmpje)
Lees ook:Rick van Velthuysen stuurt luisteraars de lucht in
Lees ook:Radio 538 rocks!
Lees ook:Rick van Velthuysen voor het eerst op Veronica

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe de afdaalchinees bewoners Ameland redde (filmpje)

  1. Arjen

    Het is trouwens afDaalchinees..

      /   Reply  / 
  2. vera

    Waarom Bart Arens? Ik was op vakantie, maar wat heeft deze goede 3fm dj te maken? Met de best veronica dj? ;)

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Rick van Velthuysen stuurt luisteraars de lucht in | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>