Album Top 100 Tweede Pinksterdag op Radio 2

Voor velen is Pinksteren gewoon Pasen zonder paaseieren. Nog enig idee wat we vieren of herdenken? Nee, heel goed dan gaan we vandaag gewoon doen waar alle ‘tweede’-feestdagen voor zijn: op naar de meubelboulevards, bouwmarkten, de laatste dag Pinkpop en met dit weer… natuurlijk massaal naar het strand en het water. Tweede Pinksterdag is bij Radio 2 de dag waarop jaarlijks de ‘Album Top 100′ wordt uitgezonden. Van negen uur ‘s morgens tot zeven uur ‘s avonds draait de publieke zender de mooiste nummers van de 100 beste albums allertijden.


Luisteraars konden tot 30 mei zelf hun favoriete album als suggestie aandragen voor de lijst. Voorbeelden van klassieke albums die een plek in de Album Top 100 veroverd hebben, zijn ‘Dark Side Of The Moon’ van Pink Floyd, ‘The Joshua Tree’ van U2 en Michael Jackson’s legendarische album ‘Thriller’. Maar ook Nederlandse artiesten zijn goed vertegenwoordigd in de lijst door ondermeer ‘The Great Escape’ van Ilse DeLange en ‘Umoja’ van BLØF.

De lijst

Radio 2 heeft maar één dag om de Album Top 100 uit te zenden, dus je hoort maandag niet de volledige albums. Van iedere plaat uit de lijst wordt één track gedraaid. De honderd platen van de Album Top 100 (editie 2009) die worden uitgezonden zijn mee te lezen op de site van Radio 2.

De nummer één in de lijst is weinig verrassend ‘Hotel California’ van de Eagles. Die track stond in de Album Top 100 van vorig jaar ook op één, dezelfde positie behaalde de plaat in de Seventies Top 100 die eind april van dit jaar werd uitgezonden. Doorgaans eindigt het nummer van de Eagles ook hoog in de Radio 2 Top 2000.

De top tien van de lijst van 2009 ziet er als volgt uit:

1. Eagles – Hotel California
2. Crosby, Stills, Nash and Young – Déjà Vu
3. Pink Floyd – Dark Side Of The Moon
4. Beatles – Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band
5. Fleetwood Mac – Rumours
6. U2 – The Joshua Tree
7. Dire Straits – Brothers In Arms
8. Queen – A Night At The Opera
9. Paul Simon – Graceland
10. Pink Floyd – Wish You Were Here

De Album Top 100 is maandag 1 juni 2009 van 09:00 tot 19:00 uur te horen op Radio 2. De presentatie is in handen van Daniël Dekker (09:00 tot 12:00 uur), Frits Spits (12:00 tot 15:00 uur) en Hans Schiffers (15:00 tot 19:00 uur).

Lees ook:Album Top 50 Aller Tijden morgen op Radio 2
Lees ook:Radio 2 Album Top 100: Eagles op nummer 1
Lees ook:Hemelse Honderd vandaag op 3FM
Lees ook:The Joshua Tree van U2 ‘beste album aller tijden’
Lees ook:Album Top 750 van start op Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>