Album Top 750 van start op Radio Veronica

Tijd voor een lijstje waarin de platen van Radio Veronica in een van tevoren bekende volgorde voorbij komen: De Album Top 750 (editie 2010). Van 12 tot en met 17 april zendt Veronica de lijst uit met de 750 beste albums ooit. De Album Top 750 is samengesteld door de luisteraars van het station met de beste 80’s en 90’s hits.

Op nummer 1 in de ‘Album Top 750 Allertijden’ staat Michael Jackson’s ‘Thriller’. ‘Thriller’ kwam uit in 1982 en is het best verkochte album aller tijden. Hiermee behaalde het album een vermelding in het Guiness Book of Records.

6x U2

De bovenste 100 noteringen van de ‘Album Top 750 Allertijden’ worden gedomineerd door U2 met 6 noteringen. De Rolling Stones staan met maar liefst 18 albums in de ‘Album Top 750’. Het hoogst genoteerde Nederlandse album is ‘Hotel New York’ van Anouk. Het meest recente album in de lijst is ‘No Surrender’ van Kane.

Hoogst genoteerde albums in de ‘Album Top 750 Allertijden’:

1. Thriller Michael Jackson
2. The Joshua Tree U2
3. Ten Pearl Jam

Het volledige overzicht van de ‘Album Top 750 Allertijden’ is vanaf 12 april te downloaden van Radioveronica.nl.

Radio Veronica’s ‘Album Top 750 Allertijden’, wordt vanaf maandag 12 april 09:00 uur tot en met zaterdag 17 april 18:00 uur uitgezonden.

Lees ook:Veronica’s Album Top 1000 staat online
Lees ook:The Joshua Tree van U2 ‘beste album aller tijden’
Lees ook:Meat Loaf als co-host finale Veronica’s Album Top 750
Lees ook:Stemmen voor Album Top 750 van start
Lees ook:Veronica-dj’s met hun kop op cd-hoesjes (filmpje)

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Album Top 750 van start op Radio Veronica

 1. Axel Mecklenfeld

  Ik mis wat muziek uit de jaren 80: The Smiths, Gavin Friday, Dead Can Dance, Nick Cave, Violent Femmes, Coil, XTC.
  En uit de jaren 90 mis ik: Korn, Staind.

    /   Reply  / 
 2. Frank Groen

  Ahum…weer een fantastische gesponsorde keuzelijst van Veronica. Weliswaar kon je handmatig albums toevoegen aan jouw keuzelijstje..maar dat doen de meeste mensen natuurlijk niet want we zijn liever lui dan moe.. Een voorkeuzelijst met alle albums van Ilse DeLange, Anouk, Blof, Kane, etc., maar geen topalbums van de afgelopen jaren zoals Arcade Fire’s Funeral en Elephant van de White Stripes. Wel alles van Bruce Springsteen, Bon Jovi, Queen en [email protected] in de voorkeuzelijst…hebben ze soms aandelen bij Universal e.d.?????

    /   Reply  / 
  1. Axel Mecklenfeld

   Helaas gaat de TOP 750 alleen over de jaren 80 & 90. The White Stripes – Elephant stamt uit 2001.
   Stel dat je handmatig een plaat toevoegt dan moet je maar afwachten of die in de TOP 750 komt (meeste stemmen gelden.
   Ik mis trouwens een groep als een System Of A Down.

   Maar ik ben het met je eens dat TOP 750 zuivere platenpluggerij is.

     /   Reply  / 
 3. buurjongen

  muziek top 750 is ……..te gek heb na ruim 20 jaar weer contact met mijn buurmeisje,( oude vriendin) hebben iedere dag contact en praten over onze muziek herinneringen,worden er weer ……van groet buurjongen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>