The Joshua Tree van U2 ‘beste album aller tijden’

Het album ‘The Joshua Tree’ van U2 is door luisteraars van Radio Veronica verkozen tot beste album aller tijden. Van maandag 28 maart (morgen) tot en met vrijdag 8 april zendt Radio Veronica de ‘Album Top 1000 Allertijden’ uit. Deze lijst met de 1000 beste albums ooit, is samengesteld door de luisteraars van het station met Alleen Echte Hits.

The Joshua tree

‘The Joshua Tree’ is het vijfde studioalbum van de mannen van U2 en was direct na de release in 1987 een grote hit. Het stond 13 weken bovenaan de Nederlandse albumlijst en betekende de grote doorbraak voor de Ierse band. Van het album ‘The Joshua Tree’ zijn wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht, daarmee staat het album op nummer 89 van bestverkochte albums aller tijden.

Op ‘The Joshua Tree’ staan hits als ‘Where The Streets Have No Name’, ‘With or Without You’ en ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For’. U2 komt in totaal 16 keer met een album in de Album Top 1000 Allertijden voorbij. De Rolling Stones staan met maar liefst 21 albums in de ‘Album Top 1000’. De meest succesvolle Nederlandse acts in de Top 1000 zijn De Dijk en de Golden Earring met elk 10 noteringen. De jongste nieuwkomer in de lijst is het album ‘21’, van Adele, dat in januari dit jaar uitkwam.

Hoogst genoteerde albums in de ‘Album Top 1000 Allertijden’

1 U2 – THE JOSHUA TREE
2 MEAT LOAF – BAT OUT OF HELL
3 PEARL JAM – TEN
4 DIRE STRAITS – BROTHERS IN ARMS
5 MICHAEL JACKSON – THRILLER

Het volledige overzicht van de ‘Album Top1000 Allertijden’ is vanaf maandag 28 maart te downloaden via Radioveronica.nl. De lijst wordt vanaf maandag 28 maart 09.00 uur tot en met vrijdag 8 april 19.00 uur uitgezonden.

Lees ook:Album Top 750 van start op Radio Veronica
Lees ook:Album Top 1000 Allertijden van start op Radio Veronica
Lees ook:Meat Loaf als co-host finale Veronica’s Album Top 750
Lees ook:Veronica’s Album Top 1000 staat online
Lees ook:Stemmen voor Album Top 750 van start

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Joshua Tree van U2 ‘beste album aller tijden’

  1. John

    Als Veronica meer van dit soort muziek draait zullen er zeker meer mensen naar Veronica luisteren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>