Wie is de Mol?! 2009 van start, Hans Schiffers is deelnemer

Een televisieprogramma waar ik écht voor thuis blijf is ‘Wie is de Mol?!’. Ik plan voor donderdagavond zelfs geen afspraken omdat ik het programma ‘live’ wil zien en niet op mijn computer wil terugkijken via Uitzendinggemist.nl. Donderdag 8 januari 2009 gaat het negende seizoen van de tv-serie van start en opnieuw zit er een radio-dj onder de deelnemers van ‘Wie is de Mol?!’.

 


Het spel gaat als volgt: tien bekende(re) Nederlanders reizen naar het buitenland en moeten aldaar iedere uitzending verschillende opdrachten uitvoeren waarmee geld te verdienen is voor de pot. Eén van de kandidaten is de mol en die probeert om de opdrachten op allerlei manieren te saboteren, tegen te werken en te laten mislukken. Na elke ronde krijgen de kandidaten twintig vragen over de identiteit van dé mol. Wie de meeste foute antwoorden geeft, ligt uit het spel. Doel is om de mol te ontmaskeren.

Het programma zit zo goed in elkaar dat alle deelnemers de rol van de mol op zich nemen, iedereen probeert verdacht te zijn zodat anderen op hen stemmen en ze zelf vrijuit gaan tijdens de wekelijkse ‘executies’. Ik zit er ook dit seizoen weer klaar voor! Donderdagavond, 20:30 uur op Nederland 1.

Radio-dj’s

‘Wie is de Mol?!’ kent een rijke traditie aan radio-dj’s die deelnemen aan de serie. Vorig jaar was oud-3FM-dj Dennis Weening de mol. Het jaar daarvoor deed Coen Swijnenberg mee aan ‘Wie is de Mol?!’ en in de editie van 2007 behoorden Sander Lantinga en Paul Rabbering (wéér 3FM) tot de kandidaten. Paul Rabbering wist zelfs de finale van het spel te behalen en de mol te ontmaskeren, dat leverde hem de pot van €17.300,- op.

Hans Schiffers

In de editie van 2009 een keer geen dj van 3FM, maar Radio 2. Programmamaker Hans Schiffers (foto) is één van de tien kandidaten die in Ierland strijden om de pot. De Avro-presentator is al een goede bekende van het spelprogramma ‘Wie is de Mol?!’, want in eerdere series ontving hij iedere week de afgevallen kandidaat van het spel.

Zie ook:
- Wie Is De Mol 2009 met radio-dj Hans Schiffers
- Het antwoord is ja: Dennis Weening is De Mol 2008

Lees ook:Wie Is De Mol 2009 met radio-dj Hans Schiffers
Lees ook:Hans Schiffers ligt uit Wie is de Mol?!
Lees ook:De Mol Jon van Eerd vrijdag in Schiffers.fm
Lees ook:Coen Swijnenberg is niet de mol
Lees ook:Kan ex-dj Dennis Weening De Mol zijn?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>