Q-music komt met de Top 500 van deze eeuw

De angst voor de problemen rond de millenniumwisseling liggen mij nog vers in het geheugen. Computers zouden massaal dingen gaan doen die wij niet voorgepro-grammeerd hadden en andere elektrische apparaten zouden de overgang naar het jaar 2000 zien als mooi moment om er mee op te houden. Uiteindelijk gebeurde er weinig schokkends. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder en zit het eerste decennium van de 21e eeuw erop. Voor Q-music aanleiding om in maart 2009 de 500 beste muzieknummers van deze eeuw op een rij te zetten.


Nu we het laatste jaar van dit decennium zijn ingegaan, is het tijd om de balans eens op te maken van de mooiste muziek die er in deze nieuwe eeuw al gemaakt is“, aldus programma-directeur Wouter van der Goes. “We laten ons graag verrassen met de suggesties van onze luisteraars, maar duidelijk is dat typische ‘post-2000′ artiesten als Coldplay, Nelly Furtado en Tiësto hoge ogen zullen gooien. Tegelijkertijd hebben ook ‘ouwe rotten’ als U2, Madonna en Red Hot Chili Peppers nog genoeg van zich laten horen deze eeuw. Kortom: dit gaat hoe dan ook een mooie, gevarieerde lijst opleveren.”

In oktober vorig jaar kondigde 3FM aan dat ze met een themaweek komen met muziek uit de jaren nul. Destijds hebben de bezoekers van het Radioactive Blog geopperd om die jaren de ‘zero’s’ te noemen. Q-music lijkt op dat vlak het publieke popstation voor te zijn. De Top 500 van deze eeuw wordt begin maart uitgezonden op Q-music. Binnenkort kunnen luisteraars hun stem uitbrengen via Q-music.nl.  

Zie ook over Q-music:
- Q-IJsblok in de vorm van een Porsche staat te smelten

Lees ook:Q-music een week terug naar de jaren ’90
Lees ook:’3FM 00s Request’ met de beste platen van deze eeuw
Lees ook:Top 500 van de eeuw voor tweede keer op Q-music
Lees ook:Ware nostalgie met de Top 1000 van de jaren ’60
Lees ook:Zeroes Top 1000 van start op 3FM

1 Reacties // Reageer

One thought on “Q-music komt met de Top 500 van deze eeuw

  1. Ramon

    Volgens mij was Q-music er toch egt eerder mee hoor :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Q-music opent online audio-archief | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>