Ware nostalgie met de Top 1000 van de jaren ’60

Publieke zender Radio 5 probeert zich met de toevoeging ‘Nostalgia’ te positioneren als ‘nostalgische zender’. Die hunkering naar het verleden wordt deze week volledig bevredigd met de ‘Top 1000 van de Jaren 60′. Vijf dagen lang, van maandag 11 tot en met vrijdag 15 mei, draait het radiostation de mooiste liedjes uit een roerig decennium. De luisteraar mag zich verheugen op de songs van artiesten zoals Elvis Presley, Dusty Springfield, Cliff Richard, Willeke Alberti en Engelbert Humperdinck. De Top 1000 van de jaren zestig gaat maandag om 10:00 uur van start.


De aftrap van de Top 1000 is maandag om tien uur ‘s morgens, maar de rest van de week begint het uitzenden van de lijst al om 06:00 uur (en duurt tot 18:00 uur). Iedere dag na de Top 1000 van de Jaren 60, tussen 18:00 en 19:00 uur, gaat het programma ‘Familie Nederland’ terug in de tijd aan de hand van herinneringen van luisteraars.

Kortom, de hele week staat Radio 5 Nostalgia in het teken van de jaren zestig van de vorige eeuw. De volledige lijst van de Top 1000 (editie 2009) is in diverse bestandsformaten te bekijken en te downloaden via Radio5.nl.

Lees ook:Made In The Sixties vanavond ook op tv
Lees ook:Een week lang Evergreens uit de jaren 60 op Radio 5
Lees ook:Week van de Jaren 60 op Radio 5
Lees ook:Stembussen voor Veronica’s Top 590 open
Lees ook:Made In The Sixties ook uitgebreid online te volgen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ware nostalgie met de Top 1000 van de jaren ’60

 1. rudi de coninck

  Beste radiomakers,
  Als je dacht dat alleen de nederlandse bevolking in jullie radioprogramma’s geinterresseerd is, dan is dit een verkeerde conclusie.
  Ik ondekte per toeval jullie radiozender vorige week in mijn voertuig op 747 Khz, en kreeg daar het opzet van deze week, in een aankondiging te horen.
  Een top 1000 met uitsluitend muziek uit de jaren zestig.
  Als voormalig radiopresentator op diverse, (toen nog in Belgie verboden lokale radio’s, doch met nationale uitstraling) is dit een schitterende kans om nog eens gespijst te worden met muziek die bakermat van mijn ontwikkeling bepaalde. Heerlijk om nog eens klanken van Rob De Nijs – Anneke Gronloh – en mijn absolute favoriet, Ciska Peters te horen, de internationale artiesten daarom niet buiten beschouwing gelaten.
  Ook zij hebben door hun producties bijgedragen tot het onsterfelijk hitverleden in de muziekgeschiedenis.
  Ik heb een gedeelte van het intervieuw met Ciska deze morgen in de wagen kunnen beluisteren, doch kon het geheel niet afronden wegens een dringende directievergadering.
  Ik kan jullie alleen maar feliciteren met het nu al geslaagde initiatief en blijf in de wagen op 747 afgestemd.
  Vriendelijk dank en graag indien gewenst tot nader contact.
  Rudi de Coninck – Eeklo – Belgie
  0032.9.377.73.11 – 0032.495.47.2.864.

    /   Reply  / 
 2. sija

  ik zit met spanning te wachten op mijn kleinkind, maar met deze muziek kom ik de dag door. bedankt voor deze fijne muziek groetjes sija uit de heen

    /   Reply  / 
 3. peter zwartsluis

  geniet vol op
  dit is pas muziek

  bedankt en tot een andere keer (misschien)
  h.groet

    /   Reply  / 
 4. carla beenakket

  Wat een verademing deze top 1000 ,ik geniet ,en geniet! WAT BESTOND ER TOEN TOCH MOOIE MUZIEK? ZOVEEL MOOIE TEKSTEN EN KLANKEN? Ik heb aan vele songs herinneringen ik draaide stiekem vele plaatjes met mijn zaalgenootjes in het sanatorium Zonnegloren in de jaren 1967 1968 dat verlichtte een beetje onze ziekte tbc ,bedankt !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>