Hoe lang kan Het Geluid nog doorgaan?

Het Geluid van Q-musicUPDATE: Het Geluid is geraden! Bekijk hier het antwoord + filmpje

Al bijna 900 keer is huidige Het Geluid van Q-music op de zender te horen geweest. De prijzenpot staat inmiddels boven de 46.000 euro en wanneer het geluid de komende dagen niet geraden wordt, zal het meer waard worden dan bij de vorige editie waar de winnaar met 48.600 euro naar huis ging. Elke keer dat een fout antwoord gegeven wordt, stijgt de prijzenpot met 100 euro. Hoe lang kan deze actie nog doorgaan?

De actie met Het Geluid wordt op werkdagen twaalf keer en in het weekend tien keer per dag gespeeld. Elk uur dat er gespeeld wordt, is het geluid dat de luisteraars moeten raden twee keer te horen. Na het geluid vele malen gehoord te hebben, begint het wel enigszins te irriteren… want waarom wordt het nu niet geraden? Dat komt deels door luisteraars antwoorden geven die al door anderen op de radio gegeven zijn en niet goed zijn. Alle foute antwoorden staan overigens gewoon hier op de website van Q-music.

Financiële grens 

Naast de persoonlijke irritatiefactor, heeft Het Geluid ook een financiële grens. De kandidaat die de juiste oplossing in de uitzending geeft, wint het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard. Die prijs is netto oftewel belastingvrij. Q-music zorgt dat de wettelijk verplichte kansspelbelasting aan de Belastingdienst afgedragen wordt.

Het totale prijzengeld tijdens de actie van Het Geluid zal echter nooit hoger zijn dan 100.000 euro inclusief kansspelbelasting. Dat betekent dat de waarde van Het Geluid nooit hoger dan 71.000 euro kan worden [100.000 x 0,71 (29% kansspelbelasting) = 71.000].

Gevolgen 

Wanneer Het Geluid de komende weken nog niet geraden wordt en het maximale bedrag overschreden dreigt te worden, dan zal het bedrag vanaf dat moment niet meer verhoogd worden bij een fout antwoord. Vijf dagen na de start van deze editie van Het Geluid, werd het eerste raadsel al geraden. De luisteraar met het goede antwoord won 7.600 euro (kosten voor Q-music: 10.704,23 euro).

Zoals gemeld zal het totale prijzengeld niet hoger zijn dan 100.000 euro. Als je de kosten van het reeds geraden geluid meeneemt, kan het huidige geluid niet meer dan 63.400 euro waard worden (inclusief kansspelbelasting een kostenpost voor Q van 89.296 euro).

Wat Q-music kan doen

De actie met Het Geluid is een simpel concept, maar wel een super concept. Steeds meer mensen hebben het er over en proberen van alles uit om achter Het Geluid te komen. De lange duur van de actie kan ook negatief uitpakken; men kan het spel niet meer leuk vinden omdat het te moeilijk is. Wat kan Q-music doen om te zorgen dat Het Geluid geraden wordt en om te voorkomen dat het maximale bedrag bereikt wordt?

Q-music heeft de mogelijkheid om het spelverloop te beïnvloeden. Het radiostation kan er voor kiezen om tips te geven indien Het Geluid voor een langere tijd niet geraden wordt. De tips kunnen er voor zorgen dat Het Geluid dan (uit)eindelijk geraden wordt.

Tot die tijd bedenken we ons suf wat Het Geluid zou kunnen zijn.

Update 28 mei: De Jury gaat tip geven over Het Geluid

Update 3 juni: Het Geluid is geraden! 57.800 euro

Zie ook over Het Geluid:
- Eerste tip om Het Geluid te raden 
- Tweede tip voor Het Geluid van Q-music
- Derde tip voor Het Geluid van Q-music

- Belgen raden het geluid veel sneller
- Het eerste geluid binnen vijf dagen geraden
- 48.600 euro voor het inklappen van een gevarendriehoek

Lees ook:Het Geluid al meer dan 10.000 euro waard
Lees ook:Het eerste geluid binnen vijf dagen geraden
Lees ook:Het geluid van Q-music
Lees ook:Het Geluid is geraden: 21.700 euro voor sigarettenaansteker
Lees ook:Het Geluid maandagmiddag om 16:15 uur van start

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Hoe lang kan Het Geluid nog doorgaan?

  1. MR

    Toen Sky dit spel speelde werden er ook af en toe tips gegeven. Uiteindelijk werd het toen geraden toen het geluid 120.000 euro waard was ofzo.

      /   Reply  / 
  2. fc grunn

    Er zouden al tips gegeven zijn wie weet wat die tips zijn?
    alvast bedankt

      /   Reply  / 
  3. Ramon

    heeft iemand dat geluid op sky weleens gehoord eigenlijk?er staat mij niks van bij?

      /   Reply  / 
  4. MR

    Ja ik heb het gehoord. Daar heette het ‘het geluid vn de zomer’

      /   Reply  / 
  5. Ron

    Jorn, ik neem niet aan dat je de huidige editie van het geluid bedoelt met 900 pogingen? Want 900 x 100 euro per keer is 90.000 euro en de pot staat pas op iets meer dan de helft :)

      /   Reply  / 
  6. Jorn

    @Ron: Ik bedoel wél de actie van nu, april/mei 2008. Ik schreef ook “Elk uur dat er gespeeld wordt, is het geluid dat de luisteraars moeten raden twee keer te horen”.

    Dus 50.000 euro min het startbedrag van 2.500 euro = 47.500

    47.500 / 100 = 475

    475 x 2 per uur = 950

    Ten tijde van het schrijven van bovenstaand bericht was het geluid dus zo’n 900 keer te horen geweest!

    Heb je ‘m? ;)

      /   Reply  / 
  7. Leonie

    Mijn hele dag wordt door dat geluid bepaald.
    Zelfs in de winkels waar ze Q op hebben sta ik te luisteren. Zegt die doos: het openen van een pot appelmoes! Zeker blond denk ik dan. Zelf weet ik ook het antwoord niet hoor maar zij wist het 100 % zeker! Ahum, how low can you go! Dat is al 100 keer ofzo gezegd (lekker overdreven misschien maar goed). Noem dan iets wat nergens op slaat das altijd beter toch!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  8. Paul

    ik heb een collega die heet Roel. Roel slaapt niet meer, Roel werkt niet meer, Roel eet niet meer. Roel zit alleen maar met z’n hoofd naast de boxen van Q-music met een kladblok….. wie helpt roel met geluid-tips ?
    Mail me !

      /   Reply  / 
  9. Richard

    Nou zo moeilijk is Dit geluid toch ook weer niet
    Ik weet het al van minuut 1

      /   Reply  / 
    1. van Doorn

      Degene die het geluid weet van December, moet het me laten weten. dan kunnen we wat ik gewonnen hebt onder ons 2 verdelen?

        /   Reply  / 
  10. Pingback: De Jury gaat tip geven over Het Geluid | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>