Het geluid van Q-music

Gek word ik er van! Het geluid van Q-music. En dan bedoel ik niet de muziek of de dj’s, nee het spel ‘Raad Het Geluid’. Gek word ik er van dat ik maar niet weet wat het geluid nu is. Gelukkig ben ik niet de enige, want heel veel andere luisteraars van Q-music weten niet wat het geluid is. Dat heeft er toe geleid dat ‘het geluid’ nu al 44.000 euro waard is.

UPDATE: Het Geluid is geraden! Bekijk hier het antwoord + filmpje

 

De actie van Q-music loopt nu echt al weken. Ieder uur komt het geluid voorbij en telkens wanneer het fout geraden wordt, stijgt de waarde van het geluid met 100 euro. En een fout antwoord geven dat al eerder genoemd is, moet niet voor kunnen komen. Op de website staan namelijk alle antwoorden die al gegeven zijn (en dus fout zijn).

Mensen bedenken echt de meest vreemde antwoorden. Laatst hoorde ik een kandidaat het ”vullen van gaten in het ijs op een ijsbaan” als antwoord noemen. Je moet er maar op komen!

Dat het geluid echt wel (snel) geraden kan worden blijkt wel uit eerdere edities van het radiospel. Eerder is er een kandidaat geweest die direct op de eerste dag het juiste antwoord gaf. Ze won daardoor 3.200 euro, een leuk bedrag maar even wachten kan ook geen kwaad, gezien de huidige waarde van het mysterieuze geluid.

Update: Het Geluid is geraden, 48.600 euro waard

Zie ook:
- Pittige popquiz van Q-music

Lees ook:Nieuwe aanwijzing Het Geluid op komst
Lees ook:Het Geluid al meer dan 10.000 euro waard
Lees ook:Tweede geluid binnen een week geraden
Lees ook:Eerste tip voor Het Geluid van Q-music (juni 2009)
Lees ook:Het Geluid van Q-music weer van start gegaan

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Het geluid van Q-music

 1. Marc

  Mmm… standaard regel bij dit soort acties: geef meteen de eerste dag een grote prijs weg. Zet je ‘t meteen op de kaart. :-P

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @Marc: Misschien wel, aan de andere kant… een actie waarbij inmiddels meer dan 44.000 euro gewonnen kan worden genereert mogelijk nog meer aandacht. Een paar duizend euro is tegenwoordig overal wel te winnen.

    /   Reply  / 
 3. Jorn

  Wow wat een geld! Die actie is helemaal langs mij heen gegaan. Dus niet bijster origineel van Q, maar het houdt wel een groot aantal luisteraars bezig.

    /   Reply  / 
 4. Mimmi

  Jaa bij Sky was leuk en steeds 1000 euro erbij ipv 100.
  Alleen was Qmusic België nóg eerder met deze actie geloof ik.. dus sky was ook al niet heel orgineel :P

    /   Reply  / 
 5. Enc

  Inderdaad, Sky had de actie gestolen van Q-België. En nu zit de actie tenminste bij Q zelf

    /   Reply  / 
 6. riki

  maar Q is ook niet zo orgineel. Spelletjes met geluiden zijn al bijna zo oud als de radio zelf…
  Het gaat uiteindelijk niet om het spelletje zelf, maar om de uitvoering en de publiciteit en naamsbekendheid wat het creeërd, en daar is Q meester in.

    /   Reply  / 
 7. Jorn

  @riki: Idd zijn hoorspelen bijna net zo oud als de radio. En daarom verbaasde ik mij ook over het antwoord van een kandidaat die ik vandaag bij Q hoorde. Volgens de man was het geluid ‘iemand die over een grindpad loopt’. Als er iets is wat je direct associeert met een hoorspel, dan is het wel het lopen over een grindpad dat wordt nagedaan. Lijkt me dan ook niet direct het antwoord waar Q-music naar op zoek is :)

    /   Reply  / 
 8. Ron

  En vanmorgen is het geld er eindelijk uitgegaan, 48.000 eurootjes! Voor het in en uitklappen van een gevarendriehoek! :| http://www.qmusic.nl

    /   Reply  / 
 9. riki

  Kom er maar op! das toch bijna onmogelijk te raden…
  Geen wonder dat de opgave zoveel waard is, maar niet echt bevordelijk om mee te doen voor een volgende keer, je raad het toch nooit!

    /   Reply  / 
 10. iemand

  hoezo w8en met bellen…..?? hij’s dom he
  als je alleen ma w8 met bellen dat is de kans alleen ma groter dat iemand anders hem raad…:S:S:S:S: dat is tocg dom…::S:S:S

    /   Reply  / 
 11. iemand

  jij ben zooooooo dom jonge och och och och

    /   Reply  / 
 12. Pingback: Q-music haalt het ijsblok weer uit de vriezer | Radioactive

 13. Frans

  Ik word gek van het spelletje…hoezo het is maar spel….zijn toch keiharde euries hoor….en iedereen kan dat gebruiken, beetje vreemd zo’n spel in deze tijd. Crisis heren…maak elkaar maar gek, het is toch maar een spelletje….grrrr

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>