Ali B en TMF Radio hebben het verknald in Staphorst

ANP)Het zit TMF Radio niet mee, in de eerste week van haar bestaan. Een ludiek bedoelde stunt is nogal ongelukkig afgelopen, nu blijkt dat bij het afsteken van illegale honderdduizendklappers in Staphorst de vlakbij gehouden begrafenis van een 19-jarige jongen is verstoord. Pijnlijk voor de betrokkenen en waarschijnlijk ook 'een beetje dom'. Aan de andere kant is het ook een beetje overdreven dat iedereen nu over onze nationale knuffelallochtoon heen valt.

Tientallen sites berichten vanmiddag dat Ali B vervolgd wordt voor het afsteken van dit illegale vuuwerk. Het lijkt alsof men een voorbeeld wil stellen en dat de media het incident nogal uitvergroten. Uiteindelijk is het management van TMF en niet (alleen) Ali B verantwoordelijk. Gelukkig nemen ze die verantwoordelijkheid ook. De zender heeft excuses gemaakt en zal een eventuele boete betalen.

Tegenvaller

Hoe dan ook, voor de mensen bij TMF Radio zal het een tegenvaller zijn. Het is ongetwijfeld niet de exposure waar ze op hadden gehoopt. Aan de andere kant is de kans groot dat veel jongeren nu toch wel benieuwd zijn naar het radiostation dat die 'stoere' actie heeft bedacht. Slechte publiciteit is óók publiciteit.

Update 23.55 uur | Het verhaal over het verstoren van de begrafenis is mogelijk onjuist. Ali B was rond 12.00 uur in Staphorst, terwijl de uitvaart volgens de familie van de begraven jongen pas rond 15.00 plaatsvond. De rapper is boos over alle berichten in de media en wil dat zijn naam wordt gezuiverd.

Zie ook:
Ali-gate bereikt hoogtepunt  ( NL Pop Blog )
TMF Radio begint zelf niet spectaculair
________________________________________________________________

Lees ook:Gordon toont goede kant
Lees ook:Duizendklappers Staphorst boost voor TMF Radio?
Lees ook:Dagboek van een radio-amateur
Lees ook:Radio-uitreiking in “Hilversums achterafkamertje”
Lees ook:Sekstape in omloop van Gordon

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ali B en TMF Radio hebben het verknald in Staphorst

  1. David de Jong

    Misschien komt die eenzijdige aandacht richting Ali Bouali (Ali B) doordat de gemeente Staphorst in een korte persverklaring heeft gesteld dat en ik citeer daaruit: “De politie gaat, na overleg met het OM, Ali B. strafrechtelijk vervolgen voor het illegaal afsteken van vuurwerk. “
    De leiding van MTV Networks BV (het bedrijf ‘achter’ TMF) wordt daar niet in genoemd wat betreft het vervolgen….en dat is dus wel een beetje vreemd, ja.

    Want waarom alleen Ali Bouali vervolgen en niet ook Yesser Rhosdi (‘Yes-R’), Miljuschka Witzenhausen (VJ Miljuschka), Valerio Zeno (VJ Valerio) die daarbij evenzo aanwezig waren en medededen, alsmede eindverantwoordelijke Dan Ligtvoet (de algemeen directeur van MTV Networks BV).

    PS ik schrijf liever alle normale namen van deze mensen op met voor- en achternaam. Zo heten ze immers. Artiestennamen zijn in dit kader een beetje vreemd…

      /   Reply  / 
  2. Wessel

    @ David:
    Omdat Ali ze (allemaal?) heeft aangestoken, denk ik…

      /   Reply  / 
  3. David de Jong

    In mijn herinnering (ik heb het op televisie gezien) deden ze het gezamenlijk. In ieder geval was het een vooropgezet plan om het vuurwerk te gebruiken en had MTV Networks BV dat met dat doel aangekocht, meegenomen en uitgestald. Georganiseerd dus door MTV Networks BV (onder de merknaam TMF), uitgevoerd door o.a. Ali Bouali, Yesser Rhosdi, Miljuschka Witzenhausen, Valerio Zeno. Witzenhausen en Bouali speelden in mijn herinnering op televisie in ieder geval de hoofdrol.

    Op de eigen TMF-website staat vermeld
    dat dit viertal dat ook deed…(Mil = Witzenhausen)

    “Om stipt 12:00 vanmiddag, toen Nikkie vanuit de studio TMF Radio live zette, staken Mil en Valerio samen met de neefjes Ali B en Yes-R vier 100.000 klappers aan in het saaie dorp!”

      /   Reply  / 
  4. Jasper

    Tja, domme actie van MTv/Sky/RTL/Ali B. Arrogant ook, om Staphorst tot saaiste dorp te bestempelen. Irritante Randstedelijke mentaliteit. Ben benieuwd of RTL als eigenaar van het station ook aansprakelijk is.

    Het lijkt me dat Ali B ook een lesje geleerd heeft om niet zomaar meer aan ieder klusje mee te doen. Het ‘excuus’bericht op zijn site is overigens nogal laf.

    Snap de vervolgingsverdeling trouwens niet helemaal.

    * Er is vuurwerk aangestoken op een moment dat dat niet mocht. Daar kun je de aanstekers voor vervolgen (wmb inclusief de organisatie).

    * Dan is er nog de ‘eigenaar’ van het vuurwerk. Die had illegaal vuurwerk in bezit. En met een beetje mats/pech was het ook nog illegaal ingevoerd.

    * De openbare orde is verstoord. Daar kun je de organisatie (Mtv?) en de aanstekers voor aanpakken.

    * Er is een evenement gehouden zonder gemeentelijke vergunning. Dat lijkt me een overtreding van de organisatie.

    En wat die begrafenis betreft: dat is nu precies de reden waarom je bij de gemeente een vergunning voor dit soort evenmenten moet ophalen.

      /   Reply  / 
  5. Peter

    Misschien moeten we dat Sky Radio/ TMF Radio aan de Naarderpoort in Naarden de komende dagen maar eens verrassen met wat mooi vuurwerk?

    Dat zullen ze vast niet erg vinden, want dat levert natuurlijk weer meer publiciteit op!

      /   Reply  / 
  6. Rob

    Slim bezig, daar bij Sky/MTV. Benieuwd hoe de persdienst zich er nu weer uitl*lt. Tijd voor een belletje naar JW v H?

      /   Reply  / 
  7. zeg nee tegen B

    He ali B kun je niet gewoon al een geintegreerde nederlander praten. je bent echt zwaar erritant op TV. Geen wonder dat al je fans geen stageplek en baan krijgen. maar ach met een doelgroep uit de getto’s je moet wat he.

    ach je bent een politiek iets. een minderheidje waarmee de bners wel medeleiden zullen hebben

    gr je HOMIE

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>