Duizendklappers Staphorst boost voor TMF Radio?

Bijna 50.000 mensen hebben geluisterd naar TMF Radio via de website van het radiostation, meldt co-producent Sky Radio Group in een persbericht. De site zou ook via de webradioportal Nederland.fm veel bezoekers krijgen en het op drie na populairste station zijn op die site. Mogelijk was Ali B's actie in Staphorst ook wel een trigger om TMF Radio uit te proberen? In elk geval kan het hebben bijgedragen aan de naamsbekendheid van het hitsstation.

Op 15 maart verschijnen de eerste luistercijfers van TMF Radio, dat sinds 1 januari meedoet aan het Continu Luisteronderzoek van Intomart GfK, in plaats van RTL FM. Ik verwacht dat het marktaandeel lager uitvalt dan laatstgenoemde zender in de laatste maand van haar bestaan had.

Offensief

Niet per se omdat er weinig naar geluisterd zou worden, maar omdat de kabel- dekking gevaar loopt. Verschillende kabelraden geven aan dat ze het voormalige RTL FM willen vervangen door een andere zender. Tenzij Sky Radio Group en MTV Networks met succes een promotie- en charmeoffensief gaan inzetten.

Zie ook:
Ali B en TMF Radio hebben het verknald in Staphorst
[ Audio ] TMF Radio begint zelf niet spectaculair
________________________________________________________________

Lees ook:Gezamenlijke regionale omroepen blijven marktleider
Lees ook:Veronica en Concertzender blijven op kabel Flevoland
Lees ook:Cerfontaine: “Sky Radio wil RTL FM graag hebben”
Lees ook:100% NL in heel Nederland op de kabel
Lees ook:‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Duizendklappers Staphorst boost voor TMF Radio?

 1. Martin

  Helaas wordt niet gemeld hoelang de luisteraars blijven luisteren naar tmf radio.

    /   Reply  / 
 2. Anouk

  Bij de Luistercijfers gaat het er natuurlijk niet om hoe de stream beluisterd wordt.
  En als 3FM met 8 miljoen luisteraars in een week op een marktaandeel van rond de 7,5 % zou komen, dan vertegenwoordigen deze 50.000 luisteraars hooguit een marktaandeel van zo’n 0,04 a 0,05 % Afgerond 0,0 of 0,1
  Dan is zelfs Herbert Visser nog een reus met z’n 100%NL!

    /   Reply  / 
 3. David de Jong

  Sja de propagandamachine loopt op stoom bij Sky Radio Groep mbt TMF Radio. Let wel met propaganda bedoel ik de systematische werkzaamheid om aanhangers te winnen voor zekere principes. Het gaat hier om het principe TMF Radio.

  1) Sinds wanneer is nederland.fm een referentiepunt voor radiostations? Nooit eerder is in een persbericht daar de populariteit van radiostations in gemeld door welk ander radiostation dan ook. Misschien zijn andere zenders op andere verzamelsites populairder? Kortom de stelling ‘Hiermee laat TMF Radio andere jongerenzenders ver achter zich’ in het persbericht van TMF Radio slaat als een tang op een varken!

  2) Terecht is hier opgemerkt dat die 50.000 internetbereik niet zoveel voorstellen in de absolute luistercijfers.

  3) (en dat is misschien wel het ernstigste!): Sinds wanneer zijn dit soort zeer tendentieuze propagandaberichten ‘nieuws’ voor de pers? Ik dacht dat de radiostations die deelnemen aan het Continu Luister Onderzoek (CLO) van IntomartGFK met elkaar waren overeengekomen uniforme berichten over luistercijfers naar buiten te brengen in plaats van tendentieuze oncontroleerbare propagandaberichten. Uiteraard kan een radiostation kiezen om commerciele redenen zich er niet aan te houden, maar de publicator daarvan doet doorbreekt met de publicatie de uniformiteit van het CLO, omdat andere cijfers over dezelfde radiostations ook als ‘nieuws’ wordt gebracht. Dit geldt overigens voor een ieder die nav die persberichten erover publiceert. “Sky Radio draait muziek voor miljoenen” was net zo tendentieus en propagandistisch van aard, want oncontroleerbaar en EENzijdig….

    /   Reply  / 
 4. Thomas

  @David, ‘Sky Radio draait muziek voor miljoenen’ was bedoeld als minder standaard kop boven het artikel en een knipoog naar een oud Veronica- programma (Muziek voor miljoenen, overigens met klassieke muziek) ;-) .

  Verder denk ik dat ik het persbericht in het nawoord heb genuanceerd. Ik plaats dit soort persberichten ook lang niet altijd, of ik voeg er zelf wat aan toe, zoals achtergronden of commentaar.

  Groet, Thomas

    /   Reply  / 
 5. David de Jong

  Thomas: sja, het is uiteraard ieder zijn afweging, maar om de door mij genoemde redenen zou ik zulke berichten gewoon negeren. Geloof me, er zijn mensen op pers/PR/marketing-afdelingen die er hun beste momenten aan beleven als die propagandaberichten aandacht krijgen in de pers. Er zijn zelfs die daar werken en er dan in sommige gevallen champagne op drinken als ze in bepaalde grote kranten hun eigen teksten letterlijk teruglezen…met of zonder commentaar in de laatste zinnetjes…

    /   Reply  / 
 6. Jasper

  Geloof dat radioguide.fm hier ook flink aan heeft bijgedragen. Radioguide.fm is niet alleen bedoeld om online radio te luisteren in nederland maar ook in het buitenland.

  http://www.radioguide.fm

    /   Reply  / 
 7. Mike Fury

  Dear To,

  I’m a NZ artist who is based in Holland for two years now. I like to release New music into the dutch mainstream.
  Can i please direct to the right person.

  Thanks

  0650594251

  Kind regard.

  Mike L.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>