Meerdere eindejaarslijstjes bij KXradio

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen terugkijkt op het afgelopen jaar en dat vrijwel iedereen de onweerstaanbare drang voelt om lijstjes samen te stellen. Zo ook bij KXradio, toch doet dit station het net iets anders. KXradio zendt 12 december de ‘Flip 2009′ uit. Om 16:00 uur is een grote selectie te horen van de platen die het afgelopen jaar in de Verleidelijke 14 gestaan hebben. Van deze liedjes wordt het couplet en het refrein gedraaid. De luisteraar geeft vervolgens op een online stemformulier een puntenwaardering tussen de 0 en 40. De 10 ultieme favorieten krijgen 50 punten.


Veel KX-dj’s doen mee aan de stemmingmakerij. De lijst wordt direct na het verwerken van alle punten uitgezonden op KX Radio. Overigens begint de Flip direct met de nummer 1 uit de lijst. “Niets is vervelender dan uren te moeten wachten op het beste liedje, dat wil toch iedereen meteen horen?”, aldus Rob Stenders.

Songs of the Zeroties

En aangezien het einde van dit decennium nadert vindt KXradio het hoog tijd om een lijst op te stellen met de beste platen die de afgelopen 10 jaar zijn uitgebracht. De laatste twee weken van december staan dan ook in het teken van ‘Songs of the Zeroties’. Ook in deze lijst heeft de luisteraar een stem. “We hebben een paar honderd suggesties online gezet, waaraan onze luisteraar een waardering kan hangen, maar natuurlijk is het ook mogelijk om zelf singles voor te dragen als beste Song of the Zeroties. Aan de hand van de smaak van de luisteraar stellen wij een definitief decennium overzicht samen. Een Top 2000 maar dan anders”, vervolgt Stenders.

De presentatie van de ‘Flip 2009′ en de ‘Songs of the Zeroties’ ligt in handen van verschillende KX-dj’s. Onder andere Dennis Hoebee en Fred Siebelink draaien de plaatjes, en natuurlijk Rob Stenders zelf.

Lees ook:KXradio zaterdag met de Flip 2008
Lees ook:Franz Ferdinand voert KX Radio Songs of the Zeroties aan
Lees ook:3FM zoekt de beste plaat van het afgelopen decennium
Lees ook:KXradio live vanaf platenbeurs
Lees ook:Twee uur lang fragmenten voor de Flip 2007

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meerdere eindejaarslijstjes bij KXradio

 1. Paul van de Rendering

  Zullen wel een minimum aan hits in staan! :-P

    /   Reply  / 
 2. jan westerhof

  Waar kan ik jullie eindejaarslijstjes vinden om alles even rustig na te lezen?

  jan westerhof

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>