Beter ontvangst Radio Veronica

Clues van grappen die net even wegvallen of je favoriete plaat die je niet op vol volume kunt draaien omdat het echt niet klinkt. Niets is storender dan slecht ontvangst van een radiozender. Gelukkig doen radiostations -daar waar mogelijk- wel wat aan het ontvangst, zo ook Radio Veronica. Maar dat kan wel betekenen dat luisteraars moeten overschakelen op net een andere frequentie.

Van 103.3 naar 103.5

Radio Veronica verandert op 9 februari 2010 de frequentie in Roosendaal van 103.3 naar 103.5.

Luisteraars in het westen van Brabant kunnen daardoor zonder hinderlijke storing genieten van het station met de beste 80’s en 90’s hits. Door de frequentiewissel zullen ook de automobilisten op het traject Rotterdam-Roosendaal en Roosendaal-Breda een betere ontvangst hebben van Radio Veronica.

Merkbare verbetering

De wijziging is nodig omdat de Radio Veronica-frequenties van Roosendaal en Rotterdam elkaar in de praktijk nogal stoorden. Door wijziging van de frequentie naar 103.5 zal dit probleem zich niet meer voordoen en wordt een directe merkbare verbetering van de ontvangst bereikt voor de luisteraar.

Procedures

Aan de frequentiewijziging is een langdurige procedure vooraf gegaan. Om het ontvangstprobleem van Radio Veronica op te kunnen lossen is er veel overleg nodig geweest met buitenlandse administraties. Nederlandse plannen beïnvloeden namelijk ook het gebruik van de FM-frequenties in het buitenland.

Lees ook:Sky Radio in actie na klachten van luisteraars
Lees ook:Slechte ontvangst Radio 1, 2 en 3FM in Noord-Holland
Lees ook:Ontvangst Radio 4 in grote steden beneden de maat
Lees ook:Radio Drenthe krijgt steunzender op 99.3 FM
Lees ook:Veronica verbetert dekking in Twente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>