Ontvangst Radio 4 in grote steden beneden de maat

Waren er vorig jaar al klachten over slechte ontvangst van Radio 1 en 2 en 3FM in Noord- Holland, nu maakt ook Radio 4 melding van problemen. Volgens de 'klassieke publieke' hebben tweeduizend luisteraars gereageerd op een protestoproep in het NPS-programma Viertakt. Daaruit blijkt dat de ontvangst in en rondom de grote steden sinds de frequentie- verdeling van 2003 beneden de maat is, om een woordspeling te gebruiken.

Niet alleen in de regio's Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook op de Utrechtse Heuvelrug en de Zeeuwse eilanden en in de omgeving Arnhem, Nijmegen, Eindhoven en Groningen zou het signaal slecht zijn. De klachten lopen volgens de redactie van Viertakt uiteen van ruis, wegvallen van ontvangst en storingen door andere zenders. Het plaatsen van steunzenders zou de problemen niet (voldoende) hebben verholpen.

Zie ook:
Oplossing ontvangstproblemen Noord-Holland lastig
Omroep: "Frequentieplanning valt in praktijk tegen"
 Slechte ontvangst Radio 1, 2 en 3FM in Noord-Holland

Lees ook:Oplossing ontvangstproblemen Noord-Holland lastig
Lees ook:Ach, dan koop je toch gewoon een nieuwe radio
Lees ook:Slechte ontvangst Radio 1, 2 en 3FM in Noord-Holland
Lees ook:Rapport NPO weerspreekt opmerking staatssecretaris
Lees ook:Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ontvangst Radio 4 in grote steden beneden de maat

 1. Gert

  Bijzonder dat R4 petities gaat beginnen tegen de overheid, ze lijken 538 wel, vlak voor de veiling in 2003. Toen Erik de Zwart in elk tv-journaal riep dat de veiling er niet mocht komen (stopdeveiling.nl). De (N)PO heeft de politiek toch al mee?

    /   Reply  / 
 2. Robin

  Ik vraag me af hoeveel van deze klachten ook daadwerkelijk terecht zijn, want erg opvallend is dat de ontvangst in de regio’s Amsterdam en Arnhem onvoldoende zou blijven ondanks de steunzenders.

  Staan radio’s wel op de juiste frequentie afgestemd, is de antenne voldoende? Dit kan namelijk behoorlijk wat schelen. En wat verstaat met eigenlijk onder ‘storing’? Is dat lichte ruis of echt slechte ontvangst? Er zijn namelijk maar weinig zenders die, zeker in de auto, overal echt storingsvrij te ontvangen zijn. Er zijn altijd wel plekken onderweg waar een lichte storing te horen is.

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Best knap dat Radio 4 nog 2000 luisteraars heeft die op een oproep kunnen reageren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>