Johan Derksen voetbalcommentator bij Veronica

Johan DerksenEen voetballiefhebber ben ik niet, maar het commentaar van Johan Derksen kan ik altijd wel waarderen. De cynische woorden van de man met snor én sigaar brengen bij mij wel een glimlach op het gezicht. Derksen, die hoofdredacteur is van het magazine Voetbal International, verzorgt vanaf nu het voetbal-commentaar bij 'Ook Goeiemorgen'.

Wanneer Radio Veronica het in persberichten heeft over de ochtend-show 'Ook Goeiemorgen', dan wordt er altijd gesproken over het 'all star team'. Met de komst van Johan Derksen als vaste voetbal-commentator in de ochtendshow is het sterrenteam verder uitgebreid. Naast Derksen bestaat dat team uit Radio Veronica-dj Colin Banks, controversiële humorist Jan Paparazzi, nieuwslezer Arend Langenberg, Formule 1-specialist Olav Mol en de Haagse cabaretier Sjaak Bral.

Johan Derksen is naast voetbalcommentator en hoofdredacteur van het magazine Voetbal International ook analyticus in het tv-programma 'Voetbal International' op RTL7. Dat programma is vanaf maandag 29 september op televisie te zien., In het radioprogramma  'Ook Goeiemorgen' verzorgt Johan Derksen vanaf nu de voor- en nabeschouwingen van voetbalwerdstrijden. De scherpe analyses van Derksen zijn wekelijks op maandagochtend rond 08:20 uur te horen op Radio Veronica.

Commentaar Derksen

Als voorproefje op zijn analyses op de radio geeft Johan Derksen alvast zijn cynische reactie op zijn aanstelling als voetbalcommentator bij 'Ook Goeiemorgen': "Radio Veronica is een zender met een jeugdige uitstraling, zo bereik ik een nieuwe doelgroep en het tijdstip is ideaal. Heel Nederland verblijft dan in de file. Voetbal is tegenwoordig de grootste amusementsindustrie van Europa, voetbal is hot. Mijn manier van analyseren is licht provocerend. De helft van de luisteraars zal het roerend met me eens zijn, de andere helft ergert zich een ongeluk. Maar ergeren kan ook heerlijk zijn. Zo erger ik me altijd aan diskjockeys die me in de auto toespreken alsof ik een kleuter ben. Ik weiger de diplomaat te spelen, ik geef mijn mening, daar zullen de luisteraars even aan moeten wennen."

"Diskjockeys die me toespreken alsof ik een kleuter ben" :) Zie je wel, daar is de eerste glimlach al weer!

Zie ook over Veronica:
- Bart van Leeuwen verlengt contract met Veronica
- Dé zaterdagmiddag-gebeurtenis is terug!
- WeekendRick terug op de Nederlandse radio

Lees ook:Agnes Jongerius, Johan Derksen en Pia Douwes presenteren Zomernachten
Lees ook:Back to the eighties met de Top 880
Lees ook:Veronica in EK-sferen op vrijdag de 13e
Lees ook:‘Ook Goeiemorgen’ wordt nieuwe ochtendshow bij Veronica
Lees ook:Zoektocht naar de nieuwe Johan van start

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Johan Derksen voetbalcommentator bij Veronica

  1. Jasper

    Jammer dat Johan D een eeuwige misgokkende betweter is. En als hij daar dan eens mee geconfronteerd wordt (zoals door San Marco) dan verweert hij zich met een ruggengraat van slagroom.

    Ik vraag me altijd af waar de echte voetbalkenners zijn in Nederland.

      /   Reply  / 
  2. Arno

    Oh nooit gezien die confrontatie met Marco van Basten. Maar ik vind hem altijd wel lachen die Derksen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>