Back to the eighties met de Top 880

Radio VeronicaHet decennium waarin Veronica de A-status behaalde, de jaren dat de Rubik's Cube hét speeltje was en het tv-tijdperk dat heel Nederland massaal naar 'The A-Team' keek. Dat waren de jaren tachtig. Zelf heb ik daar weinig (bewust) van meegemaakt, maar er is nog al wat muziek gemaakt in die tijd.

 

Zoveel (goede) muziek dat er zelfs een radiostation is dat een groot deel van de tijd nummers uit die jaren draait: Radio Veronica, het station met de beste 80's en 90's hits. Komende week staat de zender helemaal in het teken van 'the eighties' als Veronica nog een keer 'De 80's Top 880' uitzendt.

Volgens Patrick Kraakman, Head of Music van Radio Veronica, zijn de nummers en artiesten in de lijst erg divers: "We denken meteen aan Madonna, Prince en Michael Jackson als we het over de jaren '80 hebben, maar 'De 80's Top 880' laat zien dat het decennium veel méér was dan alleen die drie beeldbepalende artiesten. Er is ook plek voor de eendagsvliegen, de liedjes die we bijna waren vergeten of de artiesten die wat minder succesvol waren dan de Madonna's en de U2's. Dat maakt de lijst zo bijzonder. Maar natuurlijk maken de grote namen als The Police, Bruce Springsteen en Queen de dienst uit!"

De jaren '80-lijst start op maandag 13 oktober om 09:00 uur. De finale van 'De 80's Top 880' is op zaterdag 19 oktober en de laatste drie uren van de lijst wordt gepresenteerd door Erik de Zwart.

Zie ook:
- Johan Derksen voetbalcommentator bij Veronica
- Veronica start nieuwe klopjacht op tientjes

Lees ook:Speciale Mega Top 50 tijdens 90′s Request
Lees ook:Stemmen voor Veronica’s 80′s Top 880
Lees ook:Q-music komt met de Top 500 van deze eeuw
Lees ook:Vanaf morgen 90s Request week op 3FM
Lees ook:Download Top 750: Robbie Williams met ‘Angels’ op 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>