Als 250 muziekinstrumenten ingezameld voor Radio 4 Klassiek Geeft

Radio 4 maakte vanmiddag een tweede tussenstand bekend van de actie Klassiek geeft. Op dit moment zijn 250 muziekinstrumenten door luisteraars bijeen gebracht. Aanstaande vrijdag is de finale van Klassiek geeft. Die dag zendt de publieke klassieke zender live uit vanuit Museum Speelklok te Utrecht. Mensen die een muziekinstrument willen doneren, kunnen daar, maar ook bij de andere inzamelpunten in het land terecht. Radio 4 haakt met Klassiek geeft aan bij de campagne Muziek telt! die zich inzet voor de muziekeducatie aan basisschoolkinderen, maar te kampen heeft met een groot tekort aan instrumenten.

Vrijdag 30 september gaf violiste Janine Jansen het officiële startsein voor Klassiek geeft met een optreden van en 130 kinderen van het leerorkest. De programma’s op Radio 4 staan twee weken in het teken van de inzamelingsactie. De publieke klassieke zender roept luisteraars op muziekinstrumenten die niet meer in gebruik zijn, te doneren. Radio 4 wil zo muziekeducatie aan kinderen een impuls geven.

Op 14 oktober, de finaledag van Klassiek geeft, presenteert Radio 4 de hele dag een live uitzending vanuit Museum Speelklok in Utrecht met optredens van kinderen en professionals. Luisteraars worden uitgenodigd tijdens de actie gedoneerde muziekinstrumenten tussen 9.00 en 18.00 uur in Utrecht langs te brengen. Ook elders in het land zijn de hele week 23 inzamelpunten voor Klassiek geeft open. Radio 4 luisteraars die geen muziekinstrument beschikbaar hebben kunnen via radio4.nl/klassiekgeeft geld voor de actie doneren.

Lees ook:Radio 4 zamelt met Klassiek Geeft instrumenten in
Lees ook:Radio 4 ‘Klassiek geeft’ zamelt instrumenten in om muziekeducatie te stimuleren
Lees ook:Radio 4 Klassiek Geeft levert 1267 muziekinstrumenten op
Lees ook:Veroniklaas Actie voor arme kinderen
Lees ook:Edwin Rutten in herfstvakantie met radioprogramma voor kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Als 250 muziekinstrumenten ingezameld voor Radio 4 Klassiek Geeft

  1. Yoga-Oefeningen

    Er moet veel meer klassieke muziek op de radio komen !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>