Radio 4 Klassiek Geeft levert 1267 muziekinstrumenten op

Op Radio 4 maakte Maartje van Weegen vandaag bekend dat de actie Klassiek Geeft in totaal 1267 muziekinstrumenten inzamelde. Vanaf 30 september tot en met 14 oktober stond de volledige programmering van de publieke klassieke zender in het teken van de inzamelingactie Klassiek Geeft. Presentatoren riepen luisteraars op muziekinstrumenten, die niet meer gebruikt werden, te doneren aan de actie. De uitzendingen van Radio 4 Klassiek Geeft bereikten in de twee weken van de actie totaal 1,3 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder, zo blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Intomart GfK.Radio 4 haakte met Klassiek geeft aan bij de campagne Muziek telt! die zich inzet voor de muziekeducatie aan basisschoolkinderen, maar te kampen heeft met een groot tekort aan instrumenten. Verspreid over het land ontvingen inzamelpunten een totaal van 1267 muziekinstrumenten.

“De opbrengst van de actie heeft onze ambities overtroffen”, zegt Marwil Straat, zendermanager Radio 4. “Aan het einde van de finaledag van Klassiek Geeft stond de teller op 891 instrumenten en daarmee waren wij dik tevreden. Luisteraars bleven ook na de finaledag doneren en na een complete telling weten we dat 1267 muziekinstrumenten binnen zijn gekomen. Een fantastisch resultaat waarvoor ik onze luisteraars hartelijk dank. Het betekent veel voor de kinderen die hiermee de kans krijgen om een muziekinstrument kunnen leren bespelen.”

Lees ook:Radio 4 zamelt met Klassiek Geeft instrumenten in
Lees ook:Radio 4 ‘Klassiek geeft’ zamelt instrumenten in om muziekeducatie te stimuleren
Lees ook:Als 250 muziekinstrumenten ingezameld voor Radio 4 Klassiek Geeft
Lees ook:Glazen Huis tussenstand na dag 1: 244.668 euro
Lees ook:Jeugdigde luisteaar wint bezoek aan studio Classic FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>