Witte Nacht tijdens kortste nacht van het jaar

Radio 4 zendt in de nacht van 20 op 21 juni rechtstreeks uit vanuit De Hermitage Amsterdam. Het gloednieuwe museum opent 20 juni 2009 voor het eerst haar deuren voor het publiek en is voor de gelegenheid 31 uur aaneengesloten open. Tijdens de kortste nacht van het jaar houdt Radio 4 in het museum een ‘Witte Nacht’, naar het voorbeeld van het festival in Sint Petersburg waar het ‘s zomers nooit donker wordt.
 

Zaterdag tussen 23:00 en 09:00 uur zijn reportages uit het museum te horen. Presentatoren Maartje Stokkers en Ab Nieuwdorp spreken met interessante gasten, waaronder Otto Tausk, chef-dirigent Holland Symfonia. Hij dirigeert in het Muziektheater diezelfde avond het ballet ‘Honderd jaar Les Ballets Russes’. Er is in de uitzending veel aandacht voor Russische muziek. Bovendien schakelt Radio 4 live met organisatoren van het Witte Nachten Festival in Sint Petersburg.

Hermitage

De Hermitage Amsterdam opent zaterdag 20 juni om tien uur ‘s morgens in het geheel verbouwde en gerenoveerde Amstelhof haar deuren voor het publiek. Het 17de-eeuwse ‘landmark’ aan de Amstel is tussen juni 2007 en juni 2009 veranderd van een verpleeghuis in een spectaculair multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, café-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en Hermitage voor Kinderen.

Witte Nacht

De Hermitage Amsterdam viert de opening groots op de laatste dag van het voorjaar met het Witte Nacht Festival, waarop het museum 31 uur lang aaneen geopend is voor het publiek. De hele dag, avond én nacht van 20/21 juni vinden tal van feestelijke activiteiten en concerten plaats in het gebouw, in de binnentuin en langs de Amstel.

Lees ook:Live verslag van Museumnacht op Radio Rijnmond
Lees ook:Tineke de Nooij live vanuit Museum RockArt
Lees ook:Meekijken met de Vrienden van Amstel Live
Lees ook:‘Week van de Nostalgie’ op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:De Nacht van 40 jaar Pinkpop op 3FM

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Witte Nacht tijdens kortste nacht van het jaar

  1. ria mols

    wat een mooie uitzending ik heb bijna de gehele
    nacht geluistert

    geweldige muziek ook de tv uitzending geweldig

    we gaan er zeker heen

    de hartelijke groeten allemaal ria mols

    s’hertogenbosch

      /   Reply  / 
  2. Walter Volenteling Zwolle

    Was een prachtige uitzending met een enthousiaste Maartje Stokkers. Ik heb genoten en haakte om half drie ‘s nachts even af om de draad weer op te pakken even voor acht de volgende ochtend.
    De sfeer van de nieuwe Hermitage Amsterdam en de Russische muziek werd geweldig overgedragen , radio blijft een prachtig medium. Kan niet wachten om een bezoekje te brengen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>