Holland Festival verslagen door Publieke Omroep

Holland FestivalAl zestig jaar is het Holland Festival het grootste internationale theater- en muziek-festival van Nederland. Zaterdag 31 mei is de 61e editie van Holland Festival in Amsterdam van start gegaan en de Nederlandse Publieke Omroep doet er uitgebreid verslag van op radio, televisie en internet. De NPS en de AVRO nemen zo'n vijftien concerten van het Holland Festival 2008.

Een aantal van deze producties zijn rechtstreeks te volgen en andere worden enkele dagen later uitgezonden. De meeste uitvoeringen zijn op de site van Radio 4 te beluisteren of te bekijken nadat de concerten op radio of televisie zijn uitgezonden.

Het Holland Festival ontstond in de jaren na de Tweede Wereldoorlog waarin een enorm verlangen naar kunst ontstond. Het jaarlijkse festival biedt een verscheidenheid aan voorstellingen en concerten in de genres muziek, opera, muziektheater, theater en dans. Voor de 61e editie is het programma wat verbreed met beeldende kunst en lezingen. Het Holland Festival is er nog tot en met zondag 22 juni 2008.

Meer berichten over Radio 4:
> Radioactive.blog.nl/radio-4

Lees ook:Kamermuziekfestival en Proms live op Radio 4
Lees ook:Radio 4 biedt gratis downloads aan vanwege jubileum Orlando Festival
Lees ook:Finale Ouderen Songfestival live op radio
Lees ook:3FM en Radio 6 Soul & Jazz live vanaf Eurosonic/Noorderslag
Lees ook:VPRO Vrij Denken Festival te volgen via Radio 1 en Radio 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>