Digitaal te leen: de muziek uit de Top 400

Radio 4Liefhebbers van klassieke muziek die de Top 400 op Radio 4 gemist hebben of graag nog een keer terug willen horen, krijgen een vrij unieke kans om dat te doen. Radio 4 is een samenwerking met de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) aangegaan waardoor bijna alle werken uit de 'Radio 4 Top 400' volledig terug te luisteren zijn.

En helemaal gratis.

Van 19 tot en met 23 mei 2008 zond Radio 4 de Top 400 uit met daarin de vierhonderd beste klassieke werken volgens de luisteraars van het publieke radiostion. Dankzij de samenwerking met de CDR is de muziek uit de lijst online terug te luisteren.

Daarvoor moet men een klein programma, genaamd 'DigiLeen', op de computer installeren. Ieder muziekstuk uit de 'Radio 4 Top 400' is vervolgens 'digitaal te lenen'. Dat houdt in dat het gekozen nummer op de computer gedownload kan worden en vervolgens gedurende zeven dagen (of maximaal 70 keer) gratis te beluisteren is. Per gebruiker kunnen er per week maximaal 100 tracks digitaal geleend worden.

Deze prima service van Radio 4 is overigens alleen beschikbaar voor mensen met een Windows-besturingssysteem. Mac-gebruikers kunnen helaas geen gebruik maken van DigiLeen doordat Apple het benodigde DRM om muziek digitaal uit te kunnen lenen niet aan derden ter beschikking stelt.

Zie ook:
- Matthäus Passion op nummer 1 in Radio 4 Top 400

Lees ook:Radio 4 Top 400 trekt een kwart meer luisteraars
Lees ook:Matthäus Passion op nummer 1 in Radio 4 Top 400
Lees ook:Radio 4 Top 400 online terug te beluisteren
Lees ook:Nieuwe editie van de Klassieke Top 1000 Aller Tijden
Lees ook:Voor het eerst radio op Hyves

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>