Nieuwe editie van de Klassieke Top 1000 Aller Tijden

Classic FMIn de week rond Koninginnedag en Hemelvaartsdag zendt Classic FM de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' uit. In dit overzicht met de duizend mooiste klassieke werken aller tijden staat de 'Matthaeus Passion' van Johann Sebastian Bach op nummer één. De ontknoping van de lijst is te horen op de vrijdag na Hemelvaart. Classic FM zond al een aantal keer eerder een editie van de Top 1000 Aller Tijden uit.

In de editie van 2008 heeft Bach van plaats gewisseld met Mozart, die vorige jaar de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' aanvoerde met zijn 'Requiem'. Naast deze twee grote componisten is de populariteit van de 'Canon' van Johann Pachelbel opvallend, eigenlijk diens enige bekende werk. Deze steeg naar nummer drie. De hoogste nieuwe binnenkomer betreft de 'Inventies Voor Viool' van Bach. Dat is waarschijnlijk te danken aan het feit dat violiste Janine Jansen dit werk opnam op haar laatst verschenen cd.

De 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' is samengesteld aan de hand van inzendingen van luisteraars. Zij konden via de website van Classic FM hun persoonlijke favorieten opgeven en hun stem uitbrengen voor de lijst. De complete lijst is hier terug te vinden.

De lijst met de 1000 mooiste klassieke werken wordt uitgezonden van zaterdag 26 april tot en met vrijdag 2 mei op Classic FM.

Zie ook:
- Commercieel vs. Publiek: Classic FM wint

Lees ook:Klassieke kerstmuziek op Classic FM
Lees ook:Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000
Lees ook:Beethoven opnieuw nummer 1 in Klassieke Top 1000 bij Classic FM
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden van start
Lees ook:Klassieke Top 1000 Aller Tijden (editie 2008) van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>