Radio 2 Knooppunt Kranenbarg weer op zoek naar beste Top 2000-cover

Na het grote succes van verleden jaar gaat NCRV’s Knooppunt Kranenbarg ook dit jaar weer op zoek naar originele covers van hits uit de Radio 2 Top 2000. Dit jaar mogen rockbands, singer-songwriters en alle andere muzikanten zich uitleven op de vijf volgende nummers uit de afgelopen vijf decennia: Little Green Bag van The George Baker Selection, House for Sale van Lucifer, Ik kan het niet alleen van De Dijk, In nije dei van De Kast en Love you more van Racoon.

Op vrijdag 23 december wordt, live vanuit het Top 2000-café in Beeld & Geluid in Hilversum, de publiekswinnaar bekendgemaakt. De winnaar krijgt niet alleen airplay op Radio 2, maar wint ook een opname in een professionele geluidsstudio met topproducer Jochem Fluitsma. De jury bestaat uit Jochem Fluitsma, zangeres/muziekcoach Esther Hart en Radio 2-muziekmanager Ron Stoeltie. Inzenden van de covers voor de Top 2000 Cover Contest kan via www.top2000covercontest.nl. Hier is ook alle informatie over de wedstrijd te lezen.

Presentator Bert Kranenbarg: “Dit jaar wordt de wedstrijd overzichtelijker, omdat niet meer alle nummers uit de Top 2000 gecoverd kunnen worden. We hebben vijf nummers geselecteerd. Daardoor zijn de inzendingen beter met elkaar te vergelijken en wordt de wedstrijd spannender! Ik vind het geweldig leuk dat we dit jaar ook de originele artiesten erbij gaan betrekken.”

Lees ook:Stemmen voor coverwedstrijd Top 2000 geopend
Lees ook:Radio 2 start top 2000 coverwedstrijd
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg wordt echte straatnaam in Veldhoven
Lees ook:John uit ‘Op Zoek Naar Joseph’ zingt jubileumlied Top 2000
Lees ook:Nieuwe namen line-up Top 2000 In Concert: Marco Borsato, Guus Meeuwis en Paskal Jakobsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>