‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’

“Een verdubbeling van het marktaandeel moet mogelijk zijn.” Ik vind het nogal een gewaagde uitspraak over een station dat nog geen week in de ether is, maar zenderbaas van Radio 10 Herbert Visser zei dit afgelopen maandag in het programma BNR Mediazaken.

“We hebben met Radio 10 een redelijk goede dekking, maar missen toch dekking in Limburg en Brabant.” Het hoogst mogelijke marktaandeel van Radio 10 ziet Visser rond een verdubbeling. Momenteel heeft Radio 10 een marktaandeel van 2,7 procent, enkel behaald door distributie via kabel, internet en AM. Dit zou een marktaandeel van 5,4 procent betekenen. Dit is lager dan het marktaandeel van voor de frequentieverdeling van 2003.

Het marktaandeel zou te winnen vallen bij Radio 2, Sky Radio, maar ook zusterstation 100%NL zal volgens Visser wat luisteraars moeten inleveren.

Lees ook:Luistercijfers radio mei-juni 2009: 3FM, Q en 100%NL in de lift
Lees ook:Radio 5 en regionalen blij met nieuwe luistercijfers
Lees ook:Herbert Visser: 100% NL gaat voor ruim 2% MA
Lees ook:Q, 3FM, ACR en 100% NL grote winnaars augustus/september
Lees ook:Regionale omroep minder bekeken en beluisterd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>