Regionale omroep minder bekeken en beluisterd

Het bereik van de regionale omroep neemt af, steeds minder mensen stemmen af op de Radio- en TV zenders. Dat meldt de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking, beter bekend als ROOS, in hun jaarverslag dat maandag is gepubliceerd.

Het gemiddelde marktaandeel van alle regionale radiozenders bedroeg vorig jaar 11,5 procent. Een jaar eerder was dat 11,9 en in 2008 was het marktaandeel nog 13,8 procent. Het is voor het eerst dat de regionale omroep geen marktleider is, die plek hebben ze moeten afstaan aan 538 met een marktaandeel van 11,6 procent.

Radio Noord trok wederom de meeste luisteraars en haalt nog steeds het hoogste marktaandeel van Nederland, 28 procent, wat dus betekent dat ongeveer 3 op de 10 radio’s in de provincie Groningen op Radio Noord staat. Ook Radio Gelderland, Radio Rijnmond en L1 hebben een goed jaar achter de rug, ze zitten in een stijgende lijn. Goed nieuws voor Omroep Gelderland, dat nog niet zo lang geleden een nieuwe huisstijl introduceerde.

Niet alleen het radiobereik daalde, ook het TV-bereik van de regionale omroep werd minder. Het gemiddelde marktaandeel was 15,9 procent, wat vorig jaar nog 17,7 procent was. De best bekeken zender is nog steeds TV Noord met een marktaandeel van 26,7 procent wat vorig jaar  nog 26,3 procent was.

Lees ook:10% Minder subsidie voor Omroep Gelderland?
Lees ook:Regionale omroepen komen met iPhone- en Android-apps
Lees ook:Aantal luisteraars Radio Oranje Nationaal stijgt met ruim 50%
Lees ook:“Weer eigen radioprogramma voor de Achterhoek”
Lees ook:‘Radio Gelderland bereikt dagelijks 1/5 provincie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>