Wonderlijke ware verhalen in VPRO’s Plots op Radio 1

PlotsBegin deze maand zijn op de publieke zenders de nieuwe programmeringen van start gegaan. Van sommige programma’s hebben we nog niet kunnen genieten, omdat ze maar een keer per maand uitgezonden worden. Een van die programma’s is Plots (VPRO), met “wonderlijke ware verhalen.”

De fanatieke Radio 1-luisteraar krijgt de hele dag nieuws, actualiteiten en achtergronden om zijn of haar oren geslingerd. Soms even ‘snel’ het nieuws, dan weer een gesprek van twintig minuten over een achtergrondonderwerp. Toch zijn er heel wat verhalen waar wij – als radioluisteraars – niets van meekrijgen. En omdat je het niet weet mis je het misschien ook niet… Plots brengt daar verandering in.

Verhalen die heel ingewikkeld zijn, of niet actueel, of een beetje raar, of te mooi: dát soort verhalen komt voorbij in Plots. De makers van Plots hebben zich laten inspireren door This American Life. Gewone Amerikanen vertellen in dat programma de meest opmerkelijke waargebeurde verhalen. Bovendien maakt het programma belangrijke reportages over maatschappelijke ontwikkelingen. Dát is ook de meerwaarde van het programma en de makers van Plots hebben getracht om dat te vertalen naar een Nederlands programma.

Genoeg gepraat, om het te beleven kunnen we misschien beter gaan luisteren: Plots wordt elke laatste zondag van de maand (overmorgen voor het eerst) uitgezonden op Radio 1, van 18:15 tot 19:00 uur.

Lees ook:Live wedstrijd voor verhalenvertellers in RadioLab
Lees ook:Verhalenvertellers winnaar Radio 1 RadioLab Prijs
Lees ook:Radio 1 Radiolab komt met Het Verhaal
Lees ook:4 Mei: Verhalen van oorlogskinderen op Radio 5
Lees ook:Fuck de kredietcrisis! Hier met die rekening!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>