Kassa, Stand.café en Radio Online verdwijnen van Radio 1

Nieuws- en actualiteiten zender Radio 1 gaat eind komende zomer flink op de schop. Met de toetreding van de nieuwe omroepen WNL en PowNed tot het publieke bestel en de extra uren voor Omroep Max, zal Radio 1 compleet anders ingedeeld worden. Ondanks dat de definitieve beslissing over de nieuwe indeling pas in juni gemaakt zal worden, is wel bekend dat een aantal programma’s zal verdwijnen.

Ondermeer Kassa van de VARA, Stand.café van de NCRV en Radio Online van de TROS zullen moeten plaatsmaken voor andere programma’s.

Dat heeft Radio 1-zendermanager Laurens Borst maandag gezegd in reactie op de protestactie van het EO-programma ‘Dit Is De Dag’ dat maandag eenmalig vanuit de lucht (zie foto) wordt gepresenteerd. De presentatoren Tijs van den Brink en Michiel Gouman lieten zich met een hoogwerker ophijsen, om te voorkomen dat hun ochtendshow naar de middag wordt verplaatst.

Laurens Borst noemt de protestactie van de EO voorbarig, omdat de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) pas in juni de knoop doorhakt over de toekomst van het actualiteitenprogramma in de ochtend.

Inschikken

Verder vindt Borst dat iedereen water bij de wijn moet doen; de verhuizing van het EO-programma naar de middag maakt deel uit van een mega-operatie waarbij alle huidige omroepen op Radio 1 moeten inschikken. Borst: “Programma’s als Kassa, Stand.café en Radio online van de TROS verdwijnen. RKK verliest het programma Kruispunt en IKON het programma De andere wereld. De zendtijd op Radio 1 is niet van elastiek. Niet voor iedereen is er plek”.

Urgentie

De zendermanager van Radio 1 wil dat de EO het programma ‘Dit Is De Dag’ voortzet in de middag:  ”De huidige middagprogramma’s over consumentenzaken en gezondheid zijn goed, maar missen af en toe de nieuwsurgentie. De EO kan de nieuwsfunctie van de zender in de middag versterken. Ik zie dat juist als iets positiefs. Wat mij betreft blijft het programma precies hetzelfde in de middag.”

Lees ook:Uit de hoogte: Dit is de Dag (foto)
Lees ook:VARA nog verder cross-mediaal met ‘Kassa Magazine’
Lees ook:Vooruitblik: Radio 1 start nieuwe programmering
Lees ook:Dit Is De Dag maandag live vanuit de lucht
Lees ook:Laurens Borst: “Omroepen erbij, dan ook een paar er af”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>