Arie Boomsma wil maatschappelijk betrokken programma’s maken

De verlossing is daar voor Arie Boomsma. De radio- en televisiepresentator heeft vandaag bekend gemaakt te breken met de EO. Vanaf 1 oktober 2009 is Boomsma niet langer aan de evangelische omroep verbonden. De spreekwoordelijke druppel die Arie heeft doen besluiten om weg te gaan bij de EO, is het terugtrekken van zijn programma ‘Loopt een man over het water’ waarin het verhaal over Jezus op humoristische wijze wordt verteld door cabaretiers. Wat Arie na 1 oktober gaat doen is nog niet bekend, maar hij is wel in gesprek met andere omroepen.


Arie Boomsma presenteerde verschillende televisieprogramma’s voor de EO en is iedere werkdag van 11:00 tot 12:00 uur te horen op Radio 1 in het programma ‘Dit Is De Dag’. Met zijn vertrek bij de EO zal hij volgende maand ook niet meer voor die omroep achter de microfoon kunnen kruipen. Voor de fans van Arie gloort er nog wel hoop, want de presentator is in gesprek met andere publieke omroepen, waaronder de KRO.

In ‘De Wereld Draait Door’ wilde Boomsma vrijdagavond niet vertellen met welke andere publieke omroepen hij in gesprek is. Wel liet de presentator ontvallen dat hij graag maatschappelijk betrokken programma’s wil blijven maken. Iets wat hem niet meer lukt bij de EO, want zo stelt directeur Arjan Lock: “Het lukt de partijen niet hun werkwijze en strategie met elkaar te verenigen”.

Arie Boomsma is nog met geen enkele andere omroep rond en dus is nog niet bekend wat de toekomstplannen zijn van de 35-jarige presentator. Of Boomsma bij een nieuwe werkgever weer een plekje de radio weet te bemachtigen, blijft even afwachten.

Zie ook over dit onderwerp:
- ‘Arie Boomsma moet weg bij de EO’
- Michiel Veenstra adopteert Jezus-show Guido Weijers
- Arie Boomsma ‘mag’ weer op de radio

Lees ook:Dit is de Dag even zonder Arie Boomsma
Lees ook:‘Arie Boomsma moet weg bij de EO’
Lees ook:Arie Boomsma neemt afscheid van de EO
Lees ook:EO heeft opvolger voor Arie op de radio
Lees ook:Arie Boomsma ‘mag’ weer op de radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>