‘Arie Boomsma moet weg bij de EO’

EO-presentator Arie Boomsma zag afgelopen week de plannen voor een nieuw televisieprogramma doorkruist worden door de directie van de omroep. De aankondiging van ‘Loopt Een Man Over Het Water’, een programma waarin cabaretiers grappen maken op basis van het verhaal over Jezus, leidde tot veel controverse bij de EO-achterban. Eerder dit jaar werd Arie Boomsma geschorst vanwege een fotoshoot voor het blad LINDA en was hij wekenlang niet op de radio te horen. Wellicht horen en zien we Arie binnenkort helemaal niet meer voor de EO.


Arie Boomsma is naar aanleiding van de genoemde incidenten in beraad over zijn toekomst bij de Evangelische Omroep. Tijdens zijn schorsing in maart van dit jaar, werd door menigeen geopperd dat Boomsma maar eens naar een andere omroep moest overstappen. Dat ongevraagde advies wuifde Arie weg met het commentaar dat hij en de EO na goed overleg weer bij elkaar waren gekomen.

De recente ontwikkelingen kunnen er nu misschien wel toe leiden dat Boomsma zijn heil ergens anders gaat zoeken. Tijdschrift Viva wacht de beslissing van Arie niet af en voert samen met haar lezers actie om de presentator weg te krijgen bij de EO. De redactie van het blad vindt Boomsma ‘veel te leuk en te open’ voor de Evangelische Omroep en daarom is men de ludieke actie ‘Free Arie’ gestart.

UPDATE: Arie Boomsma daadwerkelijk weg bij de EO

Op de site van Viva kan iedereen een poster downloaden en deze op de ramen plakken. De makers van het vrouwenblad hopen hiermee te bewerkstelligen dat Arie Boomsma nu écht zal vertrekken bij de EO. De boomlange presentator is naast zijn televisiewerkzaamheden ook elke werkdag van 11:00 tot 12:00 uur op Radio 1 te horen met het programma ‘Dit Is De Dag’ dat hij samen met Tijs van den Brink presenteert. Kan Tijs alvast op zoek naar een nieuwe medepresentator?

Lees ook:Dit is de Dag even zonder Arie Boomsma
Lees ook:EO heeft opvolger voor Arie op de radio
Lees ook:Arie Boomsma wil maatschappelijk betrokken programma’s maken
Lees ook:Arie Boomsma neemt afscheid van de EO
Lees ook:Arie Boomsma ‘mag’ weer op de radio

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Arie Boomsma moet weg bij de EO’

  1. H Bunt

    Er is vast nog wel een baan bij de seculiere omroep te vinden…

      /   Reply  / 
  2. Arie

    Wat een ongelooflijke bemoeizucht. Heeft de Viva het niet veel te druk met items over poedertjes en chirurgisch verkleinde binnenste schaamlippen?

    http://guur.org/images/ideetje.jpg

      /   Reply  / 
  3. chantale

    Hij lijkt mij niet de geschikte persoon voor een omroep als de EO. Deze omroep gaat toch voor het geloof, terwijl hij meer voor zichzelf gaat. Hij is maar al te graag in de picture en dat is nou juist niet de intentie van de EO lijkt me.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>