Lara Rense stapt over van Wereldomroep naar Radio 1

Tevredenheid over de duopresentatie van het ochtendprogramma op Radio 1 heeft de zender doen besluiten om daar mee verder te gaan, maar dan wel met één vast presentatieteam. Vanaf 1 september 2009 komt Lara Rense van de Wereldomroep over naar de NOS om voor die omroep elke werkdag de ochtendeditie van het nieuwsprogramma te presenteren. Momenteel is Rense nog iedere werkdag te horen met een radioshow voor vakantiegangers op de Wereldomroep. Naast de nieuwe structuur in de ochtend van Radio 1, wijzigt de avond ook.

Lara Rense treedt per 1 september in dienst van de NOS als nieuwe presentator van het NOS Radio 1 Journaal. De 36-jarige presentatrice gaat van maandag tot en met vrijdag, samen met presentator Marcel Oosten, de ochtendeditie van het nieuwsprogramma op Radio 1 voor haar rekening nemen.

Duo-presentatie in de ochtend is niet nieuw. Sinds september vorig jaar wordt het Radio 1 Journaal tussen 06:00 en 09:30 uur al door wisselende presentatie-duo’s ‘opgediend’. Die aanpak blijkt goed te werken. Alleen bleek er meer behoefte aan continuïteit in stemmen. Vandaar dat nu de keuze is gemaakt voor één vast presentatieduo gedurende alle doordeweekse dagen in de personen van Lara Rense en Marcel Oosten. 

Carrière Rense

Rense is geen onbekende op radiogebied. Op dit moment presenteert ze een dagelijkse radioshow voor vakantiegangers bij de Wereldomroep. Tot voor kort werkte ze voor BNR Nieuwsradio, waar ze in 2002 startte als nieuwslezer. Later werd ze redacteur, nog later volgde het programma ‘Powerlunch’, een dagelijks up-tempo nieuwsprogramma, waar ze als presentator haar handtekening onderzette.

Voordat Rense bij BNR Nieuwsradio werkte, was ze actief bij de lokale radio in Amsterdam. Rense studeerde sociologie aan de Universiteit Amsterdam. Rense noemt de overstap naar het NOS Radio 1 Journaal “een schitterende en logische stap in mijn carrière. De NOS is een zeer professionele nieuwsorganisatie met een grote multimediale slagkracht. Ik voel me als een kind in een snoepwinkel.”

Lara Rense was dit jaar genomineerd voor de Radiobitches Awards. Ze was samen met Lucella Carasso en Annemieke Schollaardt in de race voor de prijs voor beste presentatrice. Die eer viel echter ten beurt aan Annemieke.

Avonduitzending

Naast een nieuw presentatie-duo in de ochtend op Radio 1, komt er ook een verandering in de presentatie van de avonduitzending van het NOS Radio 1 Journaal. Maar wel een tijdelijke. Rik van de Westelaken vervangt als presentator vanaf begin september 2009 een aantal collega’s. Aan het einde van 2009 keert hij weer terug bij de televisie.

Lees ook:Vast presentatieduo voor het NOS Radio 1 Journaal
Lees ook:Tim Overdiek presenteert vandaag zijn eerste NOS Radio 1 Journaal
Lees ook:Tom van ‘t Hek vanmiddag voor het laatst op Radio 1
Lees ook:Café Van Zomeren, wegens vakantie geopend
Lees ook:Wereldomroep en NOS volgen advies onderzoek op

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Lara Rense stapt over van Wereldomroep naar Radio 1

 1. Pingback: Vast presentatieduo voor het NOS Radio 1 Journaal | Radioactive

 2. Anneke

  Over de nieuwe presentatrice in het Radio 1journaal: vast een goede aanwinst, maar ze soms wel heel fel, en dat vind ik een minpunt.
  Doorvragen is heel goed, maar wellicht kan ze het soms iets anders verwoorden.

    /   Reply  / 
 3. anita.vrijenhoek beek l

  als deze dame eens wat rustiger zou praten;
  en de gasten eens laat uitspreken “‘
  zou het veel aangenamer zijn om te horen.
  jou stem irriteerd veel luisteraars[zo ervaar ik dat]
  een pluspuntje is je kennis van zaken.

    /   Reply  / 
 4. anita.vrijenhoek beek l

  graag mijn email adres verwijderen

    /   Reply  / 
 5. C. Van Kempen

  De stem van Lara Rense op Radio 1 vanaf ‘s ochtends heel vroeg tot een uur of negen, geloof ik, klinkt nòg “bitchier” dan de stem van Lucella Carasso (goed gespeld, hoop ik).

  Het bijdehante stemgeluid van deze laatste kunnen mijn, voor bitchy vrouwenstemmen overgevoelige, oren nog nèt hebben, maar de “business-like” presentatie van het nieuws door Lara is mij echt een antipathieke brug te ver. Dit is de reden dat ik ‘s ochtends dus niet meer naar Radio 1 luister; de rest van de dag is het het radiostation waar ik zo’n 90% van mijn ‘luistertijd’ aan besteed.

  Sorry, Marcel Oosten; jij staat hier helemaal buiten. Dat ik jouw presentatie nu ook moet missen, heeft alles te maken met jullie vorm van afwisselend presenteren. Ik ben gewoon hetero, hoor, maar heb een bloedhekel aan bitches. Sterkte, Marcel!
  CvK

    /   Reply  / 
 6. C. van Kempen

  PS Nog een gratis, dus niet-businesslike, advies aan Lara Rense: ga eens een gezellig praatje maken — maar niet in werktijd! — met Adeline van Lier (“Nacht van het goede leven”) en/of met Sonja Barend en/of Ghislaine Plag en/of Jurgen v.d. Berg over o.a. hoe zij op een relaxte en toch ook efficiënte manier hun programma’s presenteren…
  CvK

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>