Feestuitzending ‘Casa Luna’ vanwege vijfjarig bestaan

Veel gehoorde kritiek op de inmiddels gestopte televisieshow van Robert Jensen was dat er telkens dezelfde mensen te gast waren. Ook in radioprogramma’s hoor je vaak dezelfde bekende mensen, “vrienden van de show”, in een telefoongesprek of in de studio langskomen. Dat is niet het geval in het Radio 1-programma ‘Casa Luna’, want daar is het uitgangspunt dat gasten slechts één keer fysiek aanwezig mogen zijn in de studio. Dat betekent elke werkdag een andere gast. Vrijdagnacht viert het NCRV-programma haar vijfjarig lustrum.


In januari 2004 was de allereerste uitzending van Casa Luna op Radio 1. In eerste instantie werd het uitzendtijdstip door velen onmogelijk geacht voor een goed, journalistiek gesprek met actuele gast. Nu bereikt Casa Luna dagelijks gemiddeld 234.000 luisteraars. Uitgangspunt is dat elke gast slechts eenmaal langskomt. In de afgelopen vijf jaren mocht Casa Luna meer dan 1.000 gasten ontvangen.

Ter gelegenheid van het lustrum ontvangen tien NCRV-presentatoren, waaronder Lex Bohlmeijer, Ghislaine Plag, Joris Linssen en Frank du Mosch, tien prominente Nederlanders voor goede gesprekken. Onder de gaste bevinden zich onder meer schrijfster Nelleke Noordervliet, burgemeester Job Cohen, actrice Petra Laseur en hoogleraar Wubbo Ockels. De hoofdvraag die komende nacht centraal staat, is welk gesprek van de afgelopen vijf jaar diepe indruk heeft gemaakt op de gast.

Normaal is Casa Luna van middernacht tot 02:00 uur te horen, maar voor de feestelijke uitzending duurt het programma tot vijf uur in de ochtend. Casa Luna wordt voor de gelegenheid uitgezonden vanuit de Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. Vijf uur Casa Luna is te horen in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari 2009 van 00:00 tot 05:00 uur op Radio 1.

Lees ook:Agnes Jongerius, Johan Derksen en Pia Douwes presenteren Zomernachten
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie Radio 1 vanuit Mediacafé
Lees ook:Sublime FM zendt uit vanaf Utrecht Centraal
Lees ook:Witte Nacht tijdens kortste nacht van het jaar
Lees ook:Radio 1-presentatrice Ghislaine Plag doet Rondom 10

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>