“Precies zoals we willen dat Radio 1 klinkt” [Audio]

PURE JinglesDe publieke nieuwszender Radio 1 klinkt sinds maandag anders. Naast de wijzingen in de programmering die moeten leiden tot meer actualiteit, magazines en "nieuws zodra het gebeurt", heeft Radio 1 ook nieuwe vorm-geving, gemaakt door de vormgevers van PURE Jingles.

Tegelijk met de nieuwe programmering introduceerde Radio 1 een fris geluid. De zender vroeg namelijk om een sound die nieuws ademt, maar tegelijkertijd open, toegankelijk en positief klinkt. Alleen de karakteristieke stem van Hans Hogendoorn is gebleven, vanwege de grote mate van herkenbaarheid en betrouwbaarheid die ervan uitgaat.

Het is een uitgebreid vormgevingspakket, met niet alleen tunes voor het NOS Radio 1 Journaal en vaste items als weer, verkeer en krantenoverzichten, maar ook vormgeving voor de programma's van alle omroepen. Voor een 'classy' touch zijn aan de moderne muziek en geluidseffecten ook sfeervolle strijkers toegevoegd.

Een vijftal partijen was in de race voor de opdracht, die uiteindelijk naar het Hilversumse vormgevingsbedrijf PURE Jingles ging. "We zijn vereerd dat we nu ook in Nederland een publieke nieuwszender mogen vormgeven", zegt oprichter en Creative Director Diederick Huizinga. PURE is al de vaste leverancier van VRT Radio 1 in Vlaanderen en het Nederlandse BNR Nieuwsradio.

"Vormgeving is voor elke radiozender van onschatbare waarde", zegt Radio 1-zendermanager Laurens Borst. "Het onderstreept je onderschei-dende programmering en maakt je herkenbaar voor je luisteraar. Het pakket van PURE Jingles is dynamisch, snel en compleet. Precies zoals we willen dat Radio 1 klinkt."

Luister hieronder zelf naar een aantal jingles zoals die op het vernieuwde Radio 1 te horen zijn:

Zie ook over het nieuwe Radio 1:
- Radio 1 start nieuwe programmering
- Arie en Tijs samen in 'Dit Is De Dag'
- BNN Today dagelijks én een uur langer
- NOS Nieuws als podcast op Gespod.nl
- Dagelijkse Nieuwsquiz op Radio 1

Lees ook:Nieuw jinglepakket van 3FM krijgt verrassend geluid
Lees ook:Mediapartnerschap tussen V-Academy en VHU Europe
Lees ook:[Audio] Radio 538 introduceert nieuw jinglepakket
Lees ook:Radioactive in week 34 | 2006
Lees ook:3FM-jingleleverancier start tv-vormgevingsbedrijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>