Classic FM een dag lang met filmmuziek

Vannacht zijn in Amerika weer de Academy Awards uitgereikt, beter bekend als de Oscars. Dat is voor Classic FM aanleiding om maandag 23 februari 2009 helemaal in het teken te staan van filmmuziek. Onder het motto ‘Classic FM at the Movies’ bestaat de programmering van de klassieke muziek radiozender de hele dag uitsluitend uit filmsoundtracks. Daarvoor konden luisteraars van Classic FM de afgelopen weken via de website doorgeven welke filmmuziek zij het liefst willen horen tijdens ‘Classic FM at the Movies’.

Zij konden onder andere kiezen uit soundtracks van films als ‘Schindler’s List’, ‘Manhattan’, ‘The Lord of the Rings’, ‘Out of Africa’, ‘The Piano’, ‘Once Upon a Time in the West’, ‘Ratatouille’, ‘Amélie’ , ‘Star Wars’, ‘Amadeus’ en vele anderen.

Afgelopen jaar was Ennio Morricone’s soundtrack van ‘Once Upon a Time in the West’ de grote favoriet van de Classic FM-luisteraars. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens ‘Classic FM at the Movies’. Tussen 18:00 en 19:00 uur wordt de ‘Movies Top 10′ met de keuze van de luisteraars uitgezonden.

Filmmuziek op Classic FM

Soundtracks van bekende speelfilms bevatten vaak klassieke muziek zoals de ‘Boléro’ van Ravel die onder andere gebruikt is in de film ‘Ten’ of de vele werken van Mozart die te horen zijn in de film ‘Amadeus’. Daarnaast leunt muziek die speciaal voor films gecomponeerd is vaak dicht tegen klassieke muziek aan. De werken van Ennio Morricone (‘Once Upon a Time in the West’) en John Williams (‘Starwars’, ‘Seven Years in Tibet’) zijn hier goede voorbeelden van. Filmmuziek maakt daarom geregeld deel uit van de programmering van Classic FM.

Lees ook:Oscars 2010 ingeleid met een dag lang filmmuziek
Lees ook:80ste Uitreiking Oscars inleiding voor ‘Classic FM at the Movies’
Lees ook:Classic FM in het teken van de Oscar-uitreiking
Lees ook:Classic FM at the Movies: een ode aan de Oscar-winnaars
Lees ook:In de herhaling: Classic FM at the Movies 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>