Oscars 2010 ingeleid met een dag lang filmmuziek

De luisteraars van Classic FM hebben de soundtrack van de film ‘Soldaat van Oranje’, gecomponeerd door Rogier van Otterloo, gekozen tot hun meest favoriete filmmuziek. Dit blijkt uit de stemmen die de luisteraars konden uitbrengen voor een dag lang Classic FM At The Movies op 8 maart 2010. Het station met ‘licht klassiek voor elk moment’ zendt maandag tussen 07:00 en 24:00 uur uitsluitend filmmuziek uit.

Dit ter gelegenheid van de uitreiking van de Academy Awards, beter bekend als de Oscars.

Classic FM at te Movies wordt samengesteld op basis van de voorkeur van de luisteraars, die ook dit jaar weer massaal hun stem uitbrachten. Tijdens voorgaande edities van Classic FM At The Movies bleek Ennio Morricone’s soundtrack van ‘Once Upon A Time in The West’ steeds heel populair.

Dit jaar werd het meest gestemd op de muziek die Rogier van Otterloo componeerde voor ‘Soldaat van Oranje’, de succesvolle Nederlandse speelfilm van Paul Verhoeven uit 1977. De Top 10 met favoriete filmmuziek van Classic FM-luisteraars is 8 maart te beluisteren tussen 18:00 en 19:00 uur.

Top 5

De top 5 van ‘Classic FM At The Movies’ ziet er als volgt uit:

1. ‘Soldaat van Oranje’ – Rogier van Otterloo
2. ‘Once Upon A Time In The West’ – Ennio Morricone
3. ‘Dances With Wolves’ – John Barry
4. ‘Schindler’s List’ – John Williams
5. ‘Amélie’ – Yann Tiersen

Filmmuziek op Classic FM

Soundtracks van bekende speelfilms bevatten vaak klassieke muziek zoals het ‘Klarinetconcert’ van Mozart in ‘Out of Africa’, de ‘Boléro’ van Ravel in de film ‘Ten’ of de ‘Rhapsody in Blue’ van Gershwin in Woody Allen’s ‘Manhattan’.

Daarnaast leunt muziek die speciaal voor films gecomponeerd is vaak dicht tegen klassieke muziek aan. Filmmuziek maakt daarom regelmatig deel uit van de programmering van Classic FM.

Lees ook:‘Once Upon A Time In The West’ mooiste filmmuziek
Lees ook:Classic FM een dag lang met filmmuziek
Lees ook:Classic FM at the Movies: een ode aan de Oscar-winnaars
Lees ook:80ste Uitreiking Oscars inleiding voor ‘Classic FM at the Movies’
Lees ook:In de herhaling: Classic FM at the Movies 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>