In de herhaling: Classic FM at the Movies 2008

Op 15 september zendt Classic FM opnieuw een dag lang de mooiste klassieke filmmuziek uit. In februari van dit jaar was 'Classic FM at the Movies', de dag met alleen maar klassieke filmmuziek, een groot succes onder de luisteraars van het radiostation. Vandaar dat het filmthema medio september in de herhaling gaat.

Deze dag wordt gehouden op verzoek van veel Classic FM-luisteraars. Eerder dit jaar was 'Classic FM at the Movies' al te horen in verband met de Amerikaanse Oscar-uitreiking. De luisteraars van klassieke muziekstation kozen toen de muziek van 'Once Upon A Time In The West' van Ennio Morricone tot mooiste soundtrack. Uiteraard is deze op 15 september opnieuw te horen.

Daarnaast draait de zender muziek uit bekende speelfilms als: 'The Lord of the Rings', 'Apocalypse now' en 'Amélie' (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain). Ook de muziek uit Disney-films als 'Ratatouille' of 'Pirates of the Caribbean' ontbreekt niet. Verder is filmmuziek van componisten als John Williams ('Schindler's List' en ‘Star Wars'), Nino Rota (‘The Godfather') en George Gershwin (‘Manhattan') te horen. Tijdens ‘Classic FM at the Movies' is naast speciaal voor film gecomponeerde muziek ook veel klassieke muziek te horen die in bekende speelfilms is gebruikt (met als bekendste voorbeeld 'Amadeus').

'Classic FM at the Movies' in de herhaling is op maandag 15 september 2008 van 07:00 uur tot 24:00 uur te horen.

Lees ook:80ste Uitreiking Oscars inleiding voor ‘Classic FM at the Movies’
Lees ook:Classic FM at the Movies: een ode aan de Oscar-winnaars
Lees ook:Bekende Nederlanders laten favoriete filmmuziek horen op Classic FM
Lees ook:Classic FM een dag lang met filmmuziek
Lees ook:‘Once Upon A Time In The West’ mooiste filmmuziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>