Wat kiest Nederland? Radio 1 peilt de stemming

Van Petten tot Maastricht en van Bergen op Zoom tot Groningen. Verslaggevers van Radio 1 trekken vanaf maandag 31 mei twee weken met een grote gele schoolbus door het land om de stemming van Nederland te peilen in het heetst van de verkiezingsstrijd. Welke politieke vragen willen luisteraars beantwoord zien en hoe klinkt het antwoord van de politieke hoofdrolspelers? Met ‘De Stemming van Nederland’ wil Radio 1 de verslaggeving van de verkiezingen dicht bij de luisteraar te brengen.


De luisteraar van Radio 1 hoort tijdens De Stemming van Nederland vanaf 25 verschillende locaties meningen van politici en burgers en nieuws over peilingen. In de aanloop naar 9 juni passeren op Radio 1 dagelijks landelijke actuele thema’s en politieke standpunten. Elke dag staat een ander politiek thema centraal, te beginnen met veiligheid en recht.

Programmering

Van 31 mei tot en met 8 juni 2010 zendt Radio 1 De Stemming van Nederland op werkdagen drie maal per dag uit, steeds van een andere locatie. Elke ochtend van 09:00 uur tot 09:30 uur, staat onder andere een interview met een lijsttrekker van de grote partijen op het programma.

Elke middag van 13:15 uur 14:00 uur, met onder andere de mogelijkheid voor luisteraars om lijsttrekkers hun vragen te stellen. En in de vroege avond van 18:30 tot 19:00 uur praten gasten over de politieke situatie en het thema van de dag. Op zaterdag 5 juni beginnen de uitzendingen om 10:30 uur en 17:15 uur.

9 juni

Op de grote dag woensdag 9 juni volgt Radio 1 de hele dag van dichtbij de ontwikkelingen over de verkiezingen en de verwachte uitslag van 09:00 uur tot 12:00 uur, van 13:15 tot 16:30 uur, van 18:30 tot 19:00 uur en van 20:00 tot 02:00 uur op de Dag van de Democratie.

Een nabeschouwing van de Tweede Kamerverkiezingen en de nieuwe politieke situatie is op donderdag 10 juni van 09:00 tot 12:00 uur, rechtstreeks uit Den Haag.

Lees ook:Radio 1 verslaat het stemmen van Nederland
Lees ook:Radio 1 Verkiezingsbus peilt verkiezingskoorts Provinciale Staten
Lees ook:3FM Serious Politics met partijwijzer voor jongeren
Lees ook:Verkiezingskaravaan 10 dagen lang op 1
Lees ook:Verkiezingsuitslag 2010 live op Radio 1

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wat kiest Nederland? Radio 1 peilt de stemming

  1. James

    Sorry,ik zou echt niet weten op wie ik zou moeten kiezen.Mijn gevoel zegt STEM op GEERT WILDERS.Deze jongen heeft voor mijn gevoel de beste iedeen,en ik ben het er helemaal mee eens met wat hij wilt.COHEN ik weet het niet.Een praatjes maker van de bovenste plank.Niet te vertrouwen,veel gebleer en weinig wol.Weer een avontuur aangaan met Jan Peter…God bewaar me. Rutten…ook zo`n kouwijzer.Ga zo maar door.Allemaal van die veel belovers todat ze stemmen hebben en winnen,dan kennen ze de kiezers niet meer.Ik vind het moeilijk dus stemm ik niet.Ik weet dat het fout is,maar dan hoef ik mij niet te verwijten als er weer gekozen word voor zo`n branieschopper. NEDERLANDS VOLK ik wens u veel geluk,het wordt toch weer de verkeerde zoals altijd.

      /   Reply  / 
  2. Henk Ruyssenaars

    http://forpressfound.livejournal.com/

    Ten eerste: het feit dat iemand gaat stemmen betekent het volledig accepteren van het huidige onmenselijke woekersysteem.

    Ten tweede: hoe men ook stemt en wat de uitslag ook mag zijn, men zal altijd dezelfde regering krijgen die de bevelen van de werkelijke machthebbers uitvoert.

    FINANCIEEL TERRORISME: NOUT WELLINK & ANDERE OPLICHTERS – Url.: http://forpressfound.livejournal.com/34209.html

    Allemaal illegaal dus, maar de propaganda-proleten in de media doen er permanent wat aan…

    De mensen die nog niet het slachtoffer zijn geworden van dit ‘onderwijssysteem’ – en Engels verstaan en begrijpen –
    kunnen hier zien in wat voor wereld c.q. ‘matrix’ ze geleefd, belogen en bedrogen worden:

    Url.: http://www.youtube.com/watch?v=NO24XmP1c5E

    Zó, en zoals op m’n website, ziet het eruit, en niet anders.

    Vijfenveertig jaar ervaring als buitenland correspondent heeft me dat wel geleerd.

    Arm Nederland!

    Arme mensen!

    HR

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>