Zomervariant Popduel wordt gespeeld met teams

Hét radiospel waarbij parate popkennis van groot belang is, heet het ‘RabRadio Popduel’. In de muziekquiz, die iedere werkdag gespeeld wordt in het 3FM-radioprogramma van Paul Rabbering, nemen twee luisteraars het tegen elkaar op. In het Popduel gaat het niet om vragen als ‘hoeveel leden telt K3 op dit moment?’, maar om echte popkennis. Daarnaast is opzoeken van het antwoord verboden. In de zomer speelt Paul Rabbering een speciale variant van het spel en na het Popduel XL van vorig jaar, is het nu tijd voor ‘Popduel Teams’.

Deze zomer krijgt het Popduel voor tien weken een andere wending. Vanaf maandag 29 juni 2009 kunnen luisteraars met een eigen team, bestaande uit drie tot vijf personen, meespelen in PopDuel Teams. Dat er met meerdere mensen gespeeld wordt, betekent niet dat het spel makkelijker wordt. Overleggen blijft namelijk verboden en iedere dag speelt een ander teamlid de quiz.

In deze zomerse editie van het Popduel spelen wekelijks twee teams tegen elkaar met iedere dag een ander thema. De teams kunnen in die week punten verdienen en het team met de meeste punten ontvangt naast een uitgebreid prijzenpakket ook een leuk teamuitje. De indeling van de thema’s ziet er als volgt uit:

- Maandag: Algemene ronde (gespeeld door teamcaptain)
- Dinsdag: Jaren tachtig
- Woensdag: Jaren negentig
- Donderdag: Jaren zero’s
- Vrijdag: Verassing (bijvoorbeeld: #1 hits, instrumentale platen, zomerhits, tekstvastheid)

Elke dag speelt een ander lid van het team na de aftrap op maandag van de teamcaptain. Van tevoren moeten de teams beslissen wie welke categorie voor zijn of haar rekening neemt. Opgeven voor de zomervariant van het Popduel kan door te mailen naar rabradio @ kro.nl. Kijk ook nog even hier naar de precieze voorwaarden.

Lees ook:Finaleweek van Popduel Teams
Lees ook:Winnaar van het Popduel XL bekend
Lees ook:PopDuel XL van start bij RabRadio
Lees ook:IJstafette tussen teams Radio 538 en RTL Boulevard
Lees ook:Rob Stenders verliest DJ Popduel door stemproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>