Q-Music wil meerdere radiostations in Vlaanderen

Q-music)Q-music is in Nederland net begonnen, maar bestaat bij onze zuiderburen al vijf jaar en vindt de tijd rijp voor nieuwe zenders naast Q-music. Directeuren Erwin Deckers en Peter Bossaert spreken in een artikel over die vijfde verjaardag over de oprichting van "meerdere netten". Ze zeiden dat vrijdag in De Morgen, een krant die overigens net als genoemde radiozender eigendom is van de Persgroep.

Ambities genoeg bij de radioafdeling. "De VRT heeft vijf netten, wij willen er ook graag vijf. En als dat niet kan, toch graag twee of drie", zegt Deckers in de krant. Q-music heeft wel het probleem dat er niet genoeg etherfrequenties zijn. Daarom wordt ook gedacht aan digitale alternatieven.

De Mol

Bossaert: "Ofwel houdt men grote schoonmaak op de FM-band en probeert nieuwe frequenties vrij te maken, of men gaat resoluut voor de overstap naar digitale radio". Mocht John de Mol in België naast 4FM óók meer stations willen lanceren, dan kan dat nog een interessant gevecht opleveren waarbij de publieke VRT-stations mogelijk de lachende derde zijn.

Bron: De Morgen (via Belga)
________________________________________________________________

Lees ook:Vandaag vergadering over veiling van DAB-frequenties
Lees ook:Kurt Rogiers nieuwe ochtendjock bij Q-music
Lees ook:Nieuws van morgen: digitale radio op je iPod
Lees ook:Heemskerk belooft ruimte uitsluitend voor radio
Lees ook:Wouter van der Goes stopt als programma directeur

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Q-Music wil meerdere radiostations in Vlaanderen

  1. Joost

    Nee hoor, die lachende derde snap ik niet zo. Hoe meer zenders, hoe slechter het voor de VRT is. Overigens heeft SBS Belgiƫ ook een grote radiowens.

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    @Joost, ik sprak de verwachting uit dat de strijd om marktaandeel in eerste instantie tussen commerciƫle radiostations zal worden gevoerd, omdat de publieke VRT-stations al jaren een zeer sterke positie hebben. Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat dit niet kan veranderen. Dus voor jouw gedachte is misschien even veel te zeggen.

      /   Reply  / 
  3. David de Jong

    Sja het gevecht op commercieel vlak in Vlaanderen is helemaal niet zo interessant.
    Je hebt de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) die de televisie overheerst (dankzij het reclameverbod – slechts beperkte sponsoring – bij de VRT). En die VMMa heeft dus ook het enige echt scorende commerciele ‘landelijke (deelstaat)’ radiostation voor Vlaanderen. En die doet ook nog eens de reclameverkoop voor 4FM. Verder zijn er geen commerciele spelers in het Vlaamse landschap op deelstaat niveau anders dan de vijf VRT radiostations en de talloze lokale/regionale commerciele stations die het niet altijd even makkelijk hebben en al dan niet in ketens nog eea proberen (Contact, TopRadio, Mango e.d.). In Franstalig Belgie is er wat dat betreft veel meer concurentie (Bel RTL, Contact, NRJ, Nostalgie. FunRadio etc) maar daar is de RTBF (ook vijf radiostations) weer iets zwakker…

    Dit in ogenschouw nemende is Vlaanderen een heel moeilijke markt die commercieel gezien overheerst wordt door de VMMa. Over de overheersende positie van de VMMa en dan met name 50 % eigenaar De Persgroep is overigens zelfs een boek verschenen van de hand van Guido Van Liefferinge onder de titel Glamour en glitter, geld en macht (lezen waard!)

      /   Reply  / 
  4. David de Jong

    Aanvulling: in Franstalig Belgie overheerst nu RTL enigszins doordat ze de meerderheid bezit van FunRadio, Bel RTL en Contact, maar dat even terzijde. Er blijft echter meer concurrentie aldaar..

      /   Reply  / 
  5. geert

    Er is helemaal geen reclameverbod voor de VRT radio, Donna zou zelfs volledig door reclameinkomsten gefinancierd moeten worden. Ik twijfel er sterk aan of dat ook gebeurt, want telkens als er een bestuurder (belastings)geld nodig heeft spreken ze over 5 stations die ze in de ether moeten houden. Volgens mij zijn het er slechts 4.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>