Heemskerk belooft ruimte uitsluitend voor radio

Gisteren heeft de vaste kamercommissie van Economische Zaken vergaderd over de veiling van de DAB-frequenties. Staatssecretaris Frank Heemskerk van EZ heeft de Tweede kamer donderdag beloofd dat bij het veilen van nieuwe digitale frequenties ruimte gereserveerd wordt voor uitsluitend radio.

Een meerderheid in het parlement wil dat meerdere concurrerende aanbieders van programmapakketten op de tv-kabel terecht kunnen. De situatie moet vergelijkbaar worden met die van de telefoonkabel, waar KPN andere maatschappijen moet toelaten. Toezichthouder Opta had al bepaald dat concurrentie op de kabel mogelijk moet zijn, maar werd teruggefloten door een rechterlijke uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Heemskerk denkt aan aanpassing van de wet om dit toch mogelijk te maken.

De staatssecretaris heeft verder toegezegd dat hij bij het veilen van nieuwe digitale frequenties ruimte reserveert die uitsluitend gebruikt kan worden voor radio. Een meerderheid van de Tweede Kamer vreest dat nieuwe digitale frequenties dermate aantrekkelijk zijn voor aanbieders van mobiele televisie, dat de radiozenders uit de markt worden gedrukt.

Bron: Adformatie

Zie ook:
- Vergadering over veiling van DAB-frequenties

Lees ook:Vandaag vergadering over veiling van DAB-frequenties
Lees ook:Kritiek op groter bereik voor FunX
Lees ook:Licenties FM-frequenties met zes jaar verlengd
Lees ook:EZ wil dit jaar veiling digitale radiofrequenties
Lees ook:Deze week meer duidelijk over DAB-veiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>