Radio-icoon Jan Wauters (71) overleden

Voormalig sportjournalist en radio-icoon Jan Wauters is vrijdag 4 juni overleden. De Belg verzorgde voor de Vlaamse  radio drie decennia lang het commentaar bij voetbal- en wielerwedstrijden. Ook Nederlanders kunnen hem kennen, want al in 1965 stond hij zijn Nederlandse collega journalist bij. Na de Tour de France-zege van Jan Janssen kon verslaggever Theo Koomen niet meer uit zijn woorden komen en daarop nam Wauters de microfoon over. Hij was bekend om zijn nuchtere maar toch gedreven eigen stijl.


Jan Wauters begon in 1964 zijn carrière bij de algemene nieuwsdienst in België. Na anderhalf jaar stapte hij over naar de sportdienst, waarover hij vanaf 1973 ook de leiding kreeg. Hij volgde 25 Rondes van Frankrijk als verslaggever op de motor. Daarnaast was hij verslaggever tijdens acht Wereldkampioenschappen voetbal en vier Olympische Spelen.

Op 18 mei 2010 kreeg hij een hartstilstand na de opname van een televisieprogramma. Twee weken later, op 4 juni 2010, overleed Jan Wauters aan de gevolgen van deze hartstilstand. Hij werd 71 jaar.

Lees ook:Grondlegger Nationaal FM overleden
Lees ook:APR wint procedure over looptijd radioadviezen
Lees ook:Radio 2 DJ’s aangekomen op Alpe d’Huez
Lees ook:Interactieve zoektocht naar de beste Clouseau-song
Lees ook:Paul Rabbering presenteert kinderquiz op Z@PP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>