Grondlegger Nationaal FM overleden

Afgelopen zaterdag is in zijn woonplaats Burgum, Michael de Jong, oprichter van het radiostation Nationaal FM, op 39-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. De luisteraars wist hij te benaderen door gezellige radio te maken waarmee de Nederlandstalige artiesten een kans kregen om zichzelf nog beter te promoten. In zijn jeugd draaide Michael al muziek als radiopiraat, DJ in het land met drive-in shows en later zelfs met zijn eigen zang repertoire. Die ervaringen bracht hij mee toen in 2005 Nationaal FM werd opgericht.

Door zijn enthousiasme was er al snel een team van medewerkers en presentatoren. Een prachtig jingle pakket van Top Format, een landelijke nieuwsdienst en een Nationaal FM weerman. Anderhalf jaar later ging het fout op zakelijk gebied. Een grote verdrietige teleurstelling vond hij zelf en likte zijn wonden.

Karel Oosterhuis over het overlijden van De Jong: “Wat blijft zijn herinneringen aan een mooie radio tijd onder leiding van een ietwat aparte kerel want dat was hij wel“.

Paul Jansen is momenteel druk bezig om een compilatie te maken van de radioshows van Michael. “Omdat deze grondlegger van Nationaal FM veel voor de luisteraars heeft gedaan en om hem niet te vergeten“. Komende zaterdag gaat Jansen de compilatie uitzenden op Holland FM.

Michael de Jong wordt donderdag gecremeerd. Hij laat twee kinderen na.

Foto: Karel.fm

Lees ook:Michael Blijleven naar de avond op Radio Decibel
Lees ook:Top 2000-luisteraarsverhalen in Nationaal Archief
Lees ook:Nieuwe hitlijst bij Radio Noordzee Nationaal
Lees ook:Michael Jackson Memorial Mix op Q-music
Lees ook:BN’ers gaan voorlezen op Eerste Kerstdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>