BBC Radio 3 verzekerd van Jazz

Het duurt nog even, maar 16 november is het zover: het London Jazz Festival. Afgelopen zomer zond Radio 6 in Nederland live uit vanaf het North Sea Jazzfestival. BBC Radio 3 doet dat in november vanaf de zestiende editie van het jazzevenement in London. Ook de komende jaren is de BBC verzekerd van live jazz muziek, want gisteren is een meerjarig contract gesloten. Vanwaar opeens die interesse in jazz?

Deze zomer zag ik op Nederland 3 de registratie van het North Sea Jazz 2007. Leuke artiesten, goede optredens en eentje stak er bovenuit, die van Paul Anka. Persoonlijk had ik nog nooit gehoord van Paul Anka, maar hij was een groot tieneridool in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Misschien ken je zijn eigen hits niet, maar hij is ook de man achter de hits She's A Lady van Tom Jones en My Way gezongen door Frank Sinatra.

Paul Anka zelf ontbreekt op het lijstje artiesten van het London Jazz Festival. In ieder geval doet BBC Radio 3 van 16 tot en met 25 november live verslag vanaf het festival. Gisteren heeft het BBC-radiostation de overeenkomst met de organisator met vijf jaar verlengd. Tot en met 2012 is de Britse luisteraar dus verzekerd van live jazz muziek op BBC Radio 3. Ik ga in ieder geval luisteren!

Lees ook:North Sea Jazz 2009 ook op Radio 2
Lees ook:North Sea Jazz Festival Rotterdam live op Radio 6
Lees ook:Radio 6 live vanaf North Sea Jazz
Lees ook:36% Meer luisteraars voor North Sea Jazz op 6
Lees ook:Radio 6 Soul & Jazz dit weekend vanaf The Hague Jazz en Festival Mundial

1 Reacties // Reageer

One thought on “BBC Radio 3 verzekerd van Jazz

  1. robertus

    inderdaad is Paul Anke een zeer goede jazz vertolker.
    Ook ik kende hem wel van naam, maar niet zijn repertoire, totdat ik een verslag zag van het north sea jazz festival. Van tiener idol naar een warme overtuigende jazz zanger.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>