North Sea Jazz 2009 ook op Radio 2

Live-opnames van onder andere BB King, Wouter Hamel en Duffy zijn dit weekend niet alleen op jazz-zender Radio 6 te horen, maar ook bij grotere zus Radio 2. Het publieke station zendt zaterdag 11 juli een aantal live-opnames uit van het North Sea Jazz-festival in Rotterdam. Tussen 20:00 en 00:00 uur zijn op Radio 2 onder meer live-registraties van Wouter Hamel, Benjamin Herman en Burt Bacharach met Trijntje Oosterhuis te horen. Maar ook opnames van Duffy, George Benson en BB King komen voorbij.

Radio 6, dé jazz-zender van Nederland, is het hele weekend aanwezig in Rotterdam. De jazz-zender zendt op 10, 11 en 12 juli 2009 live uit vanaf het North Sea Jazz Festival vanuit een Glazen Studio op het festivalterrein.

Radio 2 zendermanager Kees Toering: “Het aanbod van muziek en artiesten op North Sea Jazz is heel breed. Wij weten dat we met live muziek van bijvoorbeeld Trijntje Oosterhuis en Duffy onze luisteraars een groot plezier doen. Maar Radio 6 is en blijft natuurlijk de jazz-zender. Liefhebbers kunnen daar het hele weekend terecht om zo niets te missen van het festival.

Radio 6 zendt voor de derde keer uit vanaf het North Sea Jazz festival en doet 10, 11 en 12 juli live verslag vanuit Ahoy in Rotterdam, waar dit jaar artiesten als Duffy, Seal, Adele en BB King het podium beklimmen. In vijf zalen registreert de jazz-zender in samenwerking met de NPS meer dan 60 optredens. Highlights van deze optredens zijn gedurende drie dagen te horen op Radio 6.

In een glazen studio op een centrale binnenplaats maken de presentatoren van Radio 6 gedurende drie dagen 31 uur radio. Namens Radio 6 zijn Winfried Baijens, Jaap Brienen, Vincent van Engelen, Co de Kloet en Steef Cuijpers in Rotterdam aanwezig. Op vrijdag 10 juli zendt Radio 6 van 16:00 tot 01:00 uur uit vanaf North Sea Jazz. Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli is het festival van 14:00 uur tot 01:00 uur op Radio 6 te volgen.

Lees ook:Glazen studio uitzendplek voor Radio 6 tijdens North Sea Jazz
Lees ook:Radio 6 live vanaf North Sea Jazz 2009
Lees ook:North Sea Jazz Festival Rotterdam live op Radio 6
Lees ook:North Sea Jazz 2010 te volgen op Radio 6
Lees ook:Radio 6 live vanaf North Sea Jazz

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “North Sea Jazz 2009 ook op Radio 2

  1. Pingback: Radio 6 live vanaf North Sea Jazz 2009 | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>